Trakk tilståelsen

Først sto den tidligere nynazist-lederen Johnny Olsen fram som angrende synder i Dagbladet. Nå har 41-åringen ombestemt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Olsen meldte seg lørdag 27. mars for politiet i Oslo, etter å ha påvist et hemmelig våpenlager for Dagbladets reportere. Den utløsende årsaken var at han hadde sett den kontroversielle Jesus-filmen «The Passion of the Christ» på kino, og at han ville gjøre opp for gamle synder.

Han fortalte at han sto bak to uoppklarte bombeattentat mot Blitz i Oslo midt på 90-tallet. Nå har Olsen snudd _ uten å oppgi noen grunn til politiet.

- Jeg kan bekrefte at han har trukket sin opprinnelige forklaring, men jeg vet ikke hvorfor han har gjort det, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hvilke konsekvenser får dette for etterforskningen av Johnny Olsen?

- Det er det for tidlig å si noe om. Vi skal avhøre flere vitner, og fortsetter å gå gjennom dokumentene fra de aktuelle sakene. Det er aldri nok for politiet at en person sier at han er skyldig i noe. Vi er pålagt å bevise det, understreker Abrahamsen.

Politiet har sporet et AG 3-gevær som Olsen påviste, til Forsvaret. Men Abrahamsen vil ikke kommentere når eller hvor det ble stjålet.

Den tidligere nynazist-lederen ble siktet for mordbrann og oppbevaring av ulovlige våpen da han meldte seg i slutten av mars.

Olsens forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, ønsker ikke å kommentere saken.

TREKKER TILSTÅELSEN:</B> Johnny Olsen har trukket sin opprinnelige forklaring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer