Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frigitt video avslører:

Trakk våpen mot ungdommer

Politimann trakk våpen mot en gruppe ungdommer. Nå roses han av sine egne.

TRAKK VÅPEN: En hendelse i Georgia i USA fikk politiet til å rette våpen mot seks ungdommer. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Facebook / Shanelle Saranita Williams Vis mer

Da Shanelle Ladd oppdaget en politimann som siktet på en gruppe afroamerikanske ungdommer i Jonesboro, Georgia, stoppen hun bilen

- Vær så snill. De er bare barn. Hvorfor har du pistolen ute? kan du høre Ladd trygle i videoen hun tok av hendelsen.

- Jeg tenkte: jeg er en mor. jeg må beskytte disse barna, fortalte Ladd overfor CNN.

Mistenkte våpen

Politiet i Clayton County rykket mandag ut til en melding om at en gruppe ungdommer skal ha slåss utenfor en butikk. Butikkeieren skal først ha ringt politiets nødnummer og fortalt at fem ungdommer prøvde å stjele fra butikken hans, og at en av dem hadde en pistol.

Overvåkningsvideoen viser imidlertid ingen slåssing, slik butikkeieren først påsto, skriver CNN.

Guttene hadde allerede forlatt butikken da politiet ankom, men ble stoppet kort tid etter på et fortau i nærheten.

Kroppskameraet til politibetjenten viser hvordan han får øye på guttegjengen, før han trekker våpenet sitt og beordrer dem til å stoppe.

Trakk våpen

Politiet i Clayton County har i ettertid forsvart betjenten som siktet på guttene.

- Grunnet anklager om at ungdommene var i besittelse av en pistol, gikk politibetjenten bort til dem med tjenestevåpenet trukket, heter det i en pressemelding.

Politibetjenten, som skal være svart selv, skal deretter ha forsøkt å roe ned ungdommene.

- Hør på meg, så dere ikke blir skada, sier betjenten i den frigitte kroppskameravideoen, som forteller ungdommene at han ikke vil skade noen.

Ba om forsterkninger

I over fire minutter står politimannen med pistolen ute av hylsteret foran ungdommene, som må stå stille med hendene på hodet.

Ladd sier til CNN at det nå hadde samlet seg rundt 30 stykker rundt politimannen og de fem ungdommene. Politimannen skal så ha bedt om forsterkninger.

Alle ungdommene ble kort tid etter ransaket, men noe våpen ble ikke funnet.

De to politibetjentene tok deretter med seg ungdommen tilbake til butikken de først var i. Der kom det fram at de hadde hatt en luftpistol, men den hadde de kastet i en busk like ved, ifølge det lokale politiet.

Får skryt

Kevin Roberts, politisjef i Clayton County, roste onsdag politibetjentenes håndtering av hele situasjonen. Roberts mener de to kollegaene gjorde en «utmerket jobb» med å roe ned situasjonen.

- Vi vet at de ikke var bevæpnet, men det visste ikke han, sier Roberts om den første politimannen på stedet.

Ingen av ungdommene ble siktet etter hendelsen.

George Floyd

Black Lives Matter-bevegelsen har fått massiv oppmerksomhet i kjølvannet av Floyd-saken.

George Floyd ble erklært død etter at han ble pågrepet av politiet i Minneapolis. Floyd var mistenkt for å ha kjøpt en pakke sigaretter med en falsk seddel. Saken har siden utløst voldsomme protester mot politivold og rasisme i landet.

Politimannen Derek Chauvin, mannen som satt på nakken til Floyd i flere minutter, er i dag tiltalt for drap.

Seinere har også Rayshard Brooks fått vid oppmerksomhet. Småbarnsfaren ble skutt og drept av politiet i Atlanta mindre enn tre uker etter dødsfallet til Floyd. Erika Shields, politisjefen i Atlanta, valgte å ga av etter den fatale skytingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!