Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Traktorfører siktet for uaktsomt drap etter påkjørsel i Oslo

En 19 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap etter at en 45 år gammel kvinne døde i en traktorpåkjørsel i Oslo i februar.

En syklist døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo i februar. Traktorføreren er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En syklist døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo i februar. Traktorføreren er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Traktoren hadde påmontert snøfreser og var på vei til et brøyteoppdrag for Oslo kommune da ulykken skjedde i krysset Sandakerveien/Hans Nielsen Hauges gate tirsdag 20. februar.

Traktorføreren ble først siktet for brudd på veitrafikkloven, men politiet har nå utvidet siktelsen til også å gjelde uaktsomt drap, opplyser politiadvokat Eric Lindset ved avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Bevis politiet sitter på, tyder på at kvinnen trolig sto stille med sykkelen sin og ventet på grønt lys da traktoren kjørte på henne bakfra. Flere av vitnene som har vært avhørt, så ulykken på nært hold.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten, samt en rapport fra Statens vegvesen.

Advokat Magnus Brekke, som representerer 19-åringen, sier saken er tragisk for begge parter, og at de ennå ikke har tatt stilling til den utvidede siktelsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!