Traktorsjåfør drakk av ølboks og nektet å stoppe for politiet. Så stakk han til skogs

Var på flukt i over to timer.

En traktorsjåfør i Troms etterforskes for promillekjøring etter at han like gjerne tok med seg en ølboks ut i traktoren, og kjørte ut på europavei 10.

Det var en politipatrulje som selv observerte at traktorføreren satt og drakk øl bak rattet.

- Politiet i Troms hadde forfølgelse av en traktor på E10 inn i vårt distrikt. Traktoren enset ikke politiet og kjørte videre uten tegn til å skulle stoppe, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.

Det tok over to timer før politiet fikk tak i traktor og sjåfør. Traktoren ble først fulgt av Troms politidistrikt, før den krysset fylkesgrensa til Nordland. Nordland politidistrikt tok over, før traktorsjåføren tok av fra E10 og forsvant ut i terrenget.

Jakta startet ved 1030-tida i formiddag. Ved 1245-tida melder politiet at føreren er lokalisert i terrenget, og at det er mistanke om promillekjøring.

- Det er mistanke om promillekjøring. Politipatruljen i Troms observerte at mannen satt og drakk fra en ølboks, men vi vet ikke om det er alkoholfritt eller ikke. De kjørte bak ham flere kilometer, uten at han stoppet, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson, til Fremover.

Underveis i jakta sa han:

- Traktoren er kjørt til skogs ved Evenes flyplass. Vi er i området og ser etter den. Det er like før vi går til fots for å lete etter traktoren. Mye tyder på at den ikke kommer inn på veien igjen, så da er det unnagjort. Å få mannen i tale er neste steg.