SYNKER: Den russiske tråleren Topaz er i ferd med å synke ved Bjørnøya. Arkivfoto: Hovedredningssentralen
SYNKER: Den russiske tråleren Topaz er i ferd med å synke ved Bjørnøya. Arkivfoto: HovedredningssentralenVis mer

Tråler synker ved Bjørnøya

Kapteinen omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske tråleren Topaz er i ferd med å synke ved Bjørnøya. 19 personer er gått i livbåtene, melder Hovedredningssentralen. Kapteinen omkom, ifølge Nettavisen.

Ved 19-tiden bekrefter pressetalsmann Geir Martinsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge at kapteinen omkom.
- Det var 19 personer ombord. 16 tas med båt til Hammerfest, to personer tas med Superpuma til sykehus i Longyearbyen og en omkom. Den omkomne er kapteinen.

Hovedredningssentralen fikk melding om tråleren klokken 1513 i ettermiddag, skriver NRK.
En drøy time senere var 19 personer plukket opp fra sjøen. Det er foreløpig usikkert om det var fler enn de 19 ombord, ifølge NRK.
De 19 befinner seg ombord på en annen russisk tråler som befant seg i nærheten.
- Nå er det en lege ombord i tråleren som ser på de 19. Sykehuset i Longyearbyen er i beredskap, sier Mortensen til Dagbladet.no.

Sysselmannen sendte ut et helikopter i 16-tiden. Helikopteret var like etter klokken 17.30 ved det russiske fartøyet som kom havaristen til unnsetning. Norsk helsepersonell startet umiddelbart arbeidet med å få oversikt over skadeomfang og om flere er savnet, skriver NTB. — Dette helikopteret vil i løpet av kvelden fly tilbake til sykehus i Longyearbyen. Det vil da fly via området der havaristen gikk ned, sier Geir Mortensen til NTB.