Trampeklapp for Carl I.

Carl I. Hagen og hans Eli ble møtt med hoiing og trampeklapp fra en stående forsamling av partifeller da de kom til Frps valgvake i Oslo sentrum litt over klokka 22 i kveld. Inntil da hadde det vært langt mellom klappsalvene. Stemningen var snarere preget av skuffelse og usikkerhet trass i at Siv jensen og andre fra partiledelsen forsikret at de var vel tilfreds selv med et resultat bare litt bedre enn ved forrige lokalvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en meget avslappet partileder som ankom partiets valgvake, spaserende hånd i hånd med kona Eli.

- Dette er veldig, veldig spennende, men altfor tidlig for sikre prognoser om utfallet. Resultatene spriker til dels voldsomt, hvordan gikk det i Kristiansand, forresten, gikk vi fram eller tilbake? spurte han sin sekundant, partiets generalsekretær Geir Mo.

- Jeg har sagt at vi er fornøyd hvis vi oppnår samme resultat som ved forrige lokalvalg, men jeg har også sagt at jeg vil være strålende fornøyd hvis vi oppnår et resultat i nærheten av stortingsvalget, sa Carl I. Hagen, og avslørte dermed at han nok langt fra var så strålende fornøyd som hans avslappede ytre kunne tyde på.

Tam stemning

I de par timene før Carl I. Hagen kom, var stemningen på Frps valgvake i Ingeniørenes Hus heller tam. Spenningen var nesten like tett som sigarettrøyken over de blafrende te-lysene på langbordene i storsalen da Pål T.Jørgensen fra storskjerm på scenen begynte å lese opp resultatene av TV2s valgdagsmåling. Og da nyhetsoppleser Jørgensen erklærte at valgdagsmålingen viste et historisk dårlig valgresultat for Arbeiderpartiet, var applausen hjertelig.

Men da han helt til slutt leste opp 11,3 prosent for Frp, fram 0,8 sammenliknet med kommunevalget i 95, var det stille som i en begravelse. Skuffelsen stod tydelig å lese i ansiktene langs langbordene.

Bedre enn sist

De profesjonelle partilederne gjorde imidlertid sitt ytterste for å framstille resultatet som positivt.

- Vårt mål har vært å gjøre et minst like godt valg som ved forrige kommune- og fylkestingsvalg og hvis vi ender en prosent bedre enn det, er vi fornøyd, sa generalsekretær Geir Mo med krav på å bli trodd.

Men han innrømmet at det sikkert var mange Frp-ere som hadde drømt om et enda bedre resultat.