Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trampet i hjel i Jemen

Minst 42 mennesker, mange barn og unge, ble klemt i hjel under en valgkamp-rally.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I tillegg ble over 50 mennesker skadd under valgkamp-rallyen, som var arrangert for å hylle Jemens president gjennom mange år, Ali Abdullah Saleh, melder offisielle talsmenn ifølge nyhetsbyrået Ap.

President Saleh holdt tale på en stadium i den sørlige provinsbyen Ibb. Panikken bredte seg på slutten av rallyen, da folkene begynte å forlate området. Mens en del av menneskemassen prøvde å komme seg ut, forsøkte andre tilskuere å presse seg inn, melder BBC. Stadionen var overfylt av mennesker. Rundt 300.000 i antall. I tillegg var stadionområdet dårlig merket.

Stadionen var full av ungdommer og skolebarn, som hadde blitt kjørt dit med buss av myndighetene for å være med på valgrallyen, melder nyhetsbyrået Ap.

Talsmenn for Thawra-sykehuset i byen sier at 20 lik er bragt dit. I tillegg ble både skadde og drepte sendt til et annet sykehus i byen. Enkelte av de skadde er fremdeles i alvorlig tilstand. Fem av de skadde har blitt sluppet ut på gata igjen etter rask behandling.

President Saleh og landets opposisjonsgrupper sender sine kondolanser til ofrenes familier. Det er igangsatt en etterforskning for å finne ut hvem som har ansvaret for tragedien.

Jemen skal ha president- og lokalvalg den 20. september.

KLEMT TIL DØDE: Over 40 yemenitter mistet livet under en valgkamp-rally i byen Ibb i Jemen i dag. Her blir en del av de skadde og døde kjørt i kolonne til nærmeste sykehus. Foto: SCANPIX
KLEMT TIL DØDE: Over 40 yemenitter mistet livet under en valgkamp-rally i byen Ibb i Jemen i dag. Her blir en del av de skadde og døde kjørt i kolonne til nærmeste sykehus. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>HENTET MED BUSS:</B> Det var mange barn og ungdommer på valgkamparrangementet. Disse var hentet av myndighetene til buss, for å hylle landets president.