Trampet ihjel etter falsk tsunamialarm

Her bæres tre år gamle Shaktivel ut fra likhuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nærmere 700 mennesker er omkommet etter to dager med oversvømmelser og jordskred i India. Minst 18 av de omkomne døde da det oppsto panikk i et slumkvarter i Bombay.

Innbyggerne trodde en demning hadde bristet og at en flodbølge var på vei.

Det førte til at de smale gatene i bydelen ble stappfull av mennesker som løp for livet midt på natta. Minst sju av de omkomne er barn.

Bekmørkt

Tre år gamle Shaktivel Adimalai var en av ungene som ble trampet ihjel i panikken. Gutten ble funnet igjen av familien i likhuset på Cooper-sykehuset.

De brøt sammen i gråt, mens en onkel løftet den lille barnekroppen og bar den bort.

- Folk var svært nervøse etter det kraftige regnet de siste dagene og det hadde begynt å gå rykter om at en demning hadde bristet og at en tsunami var på vei, sier en politimann til nyhetsbyrået Reuters.

Politiet prøvde å stanse panikken ved å gi informasjon over høyttalere. De klarte ikke å roe ned menneskemassen før det var for seint.

Trampet ihjel etter falsk tsunamialarm

- Vi skjønte ikke hva som skjedde, men alle løp ut av husene sine, så vi fulgte etter, sier en ung kvinne til indisk tv.

- Det var bekmørkt ute, og i alt oppstyret ble mange mennesker dyttet overende og trampet ned. Det gikk verst utover kvinner og barn.

Ropte og skrek

En annen kvinne, som ble snublet midt i panikken, sier at alle prøvde å komme seg til høyere områder.

- Alle ropte og skrek at vannet var på vei og at en demning hadde bristet, sier hun.

Rundt 370 mennesker er omkommet i Bombay. Et jordskred i forstaden Andheri drepte minst 56 mennesker, og mange er savnet.

Minst 16 mennesker omkom i bilene sine.

Redningsarbeidere jobber fortsatt med å finne minst hundre døde mennesker som ble begravd i et jordskred i landsbyen Juigaen, 15 mil sør for Bombay.

SØRGET: Familien fant Shaktivel Adimalai (3) omkommet på et av byens likhus.
MANGE OMKOMMET: 700 mennesker er døde etter monsunen i India. 18 ble trampet ihjel i panikk.