Trampet ned av fotballfans

BISLETT (Dagbladet): - Da jeg falt forover med fanen, fryktet jeg at jeg skulle dø. Alle som sto nederst på tribunen, ble klemt. Jeg ble liggende helt underst, sier VIF-klanmedlem Oddvar Halvorsen (27) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Landskampen går trygt

Ulykken på Store Stå på Bislett skjedde i sekundene etter at Pascal Simpson hadde sørget for Vålerenga-utlikning til 1- 1.

- Da hoppet den bakerste rekka av Klanen-medlemmer framover. Dermed ble det en dominoeffekt, som gjorde at alle falt. Mellom 500 og 1 000 personer var plutselig ei eneste stor mølje. Selv har jeg aldri opplevd noe mer skremmende, sier Oddvar Halvorsen til Dagbladet.

Da menneskeraset på Store Stå kom, lå han på knærne helt nederst på tribunen.

Under massene

- Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd, hvis jeg hadde tatt bakken med hodet først. Et annet Klanen-medlem dro meg opp. Da så jeg søsteren min, Hilde, ligge og vri seg. Ta dere av henne, skreik jeg til førstehjelpsfolkene.

Begge kom på Legevakta, hvor til sammen seks av Bislett-tilskuerne ble behandlet: En gutt og fem jenter.

Hilde Halvorsen fikk ikke summet seg, før hun plutselig lå på gjerdet som hadde gitt etter for det enorme trykket.

- Jeg fikk ikke tenkt på noe, før det plutselig var masse folk rundt meg. På Legevakta ble jeg lagt inn til observasjon. Det er det ene beinet det har gått utover, sier Hilde Halvorsen.

En annen yngre kvinne ble i går kveld videresendt fra legevakta til Ullevål sykehus. Jenta har mistet følelsen i det ene beinet etter at hun havnet under massene på Bislett, og skal igjennom en MR-undersøkelse i løpet av helga for å kartlegge skadene.

- Vi er svært lei oss for det som er skjedd, sier leder i Vålerenga fotball, Jon H. Nordbrekken.

Ingen bølgebrytere?

Det er foreløpig uklart om bølgebryterne faktisk sto på tribunen under torsdagens kamp.

- Det var ikke en eneste bølgebryter å se på Store Stå da jeg inspiserte stedet klokka 15.00 fredag. Noen sier de sto der under kampen, og da må de ha blitt fjernet etterpå. Uansett skal vi utarbeide en rapport om hendelsen, sier Nordbrekken.

Han mener at det var en lykke at gjerdet nederst mot banen røk.

- Ellers tør jeg ikke tenke på hva som kunne skjedd. Gudskjelov at gjerdet ikke holdt for det kraftige presset, sier han.

Vålerenga er leietaker på Bislett, og kanskje den største melkekua til Oslo kommune.

- Nå vil vi ta initiativ overfor kommunen, slik at Bislett blir et trygt sted å gå på fotballkamp. I dag er betongen på stadion helt råtten. Det var også grunnen til at bølgebryterne røk, sier Jon H. Nordbrekken.

Anders Krystad, daglig leder i Vålerenga Fotball, karakteriserer Bislett som både råtten og falleferdig.

- Betongen er pill råtten. Bislett må umiddelbart sikres mye bedre. Det må være 100 prosent trygt å gå på fotballkamp, sier Anders Krystad.

SKADD: Hilde Halvorsen ble trampet ned av mellom 500 og 1 000 fotballfans som raste nedover tribunen på Store Stå på Bislett. Her får hun førstehjelp etter ulykken. Broren Oddvar Halvorsen til venstre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer