Trampet til døde av gale shoppere

USAs store salgsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 34 år gammel butikkansatt ble i dag drept da han ble trampet ned av horder av tilbudssyke shoppere på et kjøpesenter på Long Island i New York, skriver AP.

34-åringen var ansatt ved Wal Mart-senteret i byen Valley Stream, som i likhet med resten av handelsstanden i USA lokket med gode tilbud og prisavslag den første virkedagen etter Thanksgiving-ferien.

Han ble slått i bakken da folkemassene presset på kjøpesenterets dører slik at hengslene ga etter, ifølge en politirapport etter hendelsen.

- Forferdelig  

34-åringen ble fraktet til et lokalt sykehus der han døde av skadene kort tid etter, ifølge New York Post. Tre andre personer skal ha blitt skadet, mens en 28 år gammel gravid kvinne ble sendt til sykehus for sjekk.

- Folk falt over hverandre. Det var forferdelig, sier øyenvitnet Kimberley Cribbs til New York Times.

Hun beskriver hvordan folkemengden stimlet seg ved inngangsdørene i femtiden om morgenen og startet å rive i dørene for å komme seg inn.

Hektisk

STORMER BUTIKKEN: Overalt i USA ventet folk utenfor kjøpesentrenes butikker før åpningstid i dag. Dette bildet er ikke fra hendelsen der en butikkansatt ble trampet ihjel, men viser shoppere som løper inn på Walmart i Elk City i Oklahoma. Foto: SCANPIX
STORMER BUTIKKEN: Overalt i USA ventet folk utenfor kjøpesentrenes butikker før åpningstid i dag. Dette bildet er ikke fra hendelsen der en butikkansatt ble trampet ihjel, men viser shoppere som løper inn på Walmart i Elk City i Oklahoma. Foto: SCANPIX Vis mer

Mange ble slått i bakken, og foreldre måtte holde tak i ungene sine for at de ikke skulle fanges i kaoset.

Den såkalte «black friday» er ikke en offisiell høytidsdag, men mange amerikanere har fri mens butikkene er åpne. Det har gjort denne dagen til en av de mest hektiske handledagene i USA.

Dagen markerer dessuten starten på julesesongen, ifølge Wikipedia.

Trampet til døde av gale shoppere
GJENBRUK: Noen bruker dagen til gjenbruk istedet for å shoppe nytt. I Pawtucket i Rhode Island er det "kjøp ingenting"-dag i dag, og gamle klær gis bort på markeder.
STINN BRAKKE: Black friday er en av USAs mest hektiske shoppingdager. På Macy\'s i New York var det fullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer