Tran jages i hele Oslo-området

Politiet fortsatte i går jakten på den etterlyste Hieu Hiep Tran i Oslo-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen kom til Norge for om lag ti år siden, og skal ha slitt med å finne seg jobb. Den siste tida har han bodd rundt hos venner og familie. I går satt lillebroren i politiavhør, og han fremstilles for varetektsfengsling i dag. Han er siktet for medvirkning til drapsforsøk. 24-åringen skal ha gitt uttrykk for at han vil hjelpe politiet å lete etter storebroren, og har bedt om å bli løslatt for å bistå i letingen.

  • De to brødrene skal ha hatt et nært forhold, og begge hadde tilknytning til det samme kriminelle miljø. Begge brødrene var innblandet i den såkalte Oslo S-saken, men ble frikjent. Lillebroren skal ha blitt stukket i halsen. De ble dømt for håndgemeng på en kafe i forkant av slagsmålet på jernbanestasjonen. I fjor skal de begge ha vært innblandet i en tyverisak.
  • En kilde i det vietnamesiske miljøet forteller at Hieu Hiep Tran har hatt en vanskelig barndom og oppvekst, og aldri har klart å finne seg til rette i Norge. Han skal ha blitt plukket opp av en norsk båt utenfor Vietnam, og kom seinere til Norge. Begge foreldrene hans bor her, og han selv har en sønn. Etter det Dagbladet erfarer har Tran lite kontakt med kona og sønnen, noe han skal ha tatt tungt.
  • Han har ikke skolegang verken fra Norge eller Vietnam, men skal selv ha lært seg vietnamesisk. I dag snakker han også norsk. Tran har hatt flere forskjellige jobber, med slet med å få arbeid. Miljøet han vanker i beskrives som steinhardt. - Disse guttene har problemer som er vanskelige å løse. De trenger hjelp. Mye kunne vært annerledes dersom Tran hadde fått hjelp og støtte. Nå må han klare seg alene, sier en kilde.
  • Advokat Erik Lea karakteriserer Tran som en hyggelig kar, men at den langvarige Oslo S-rettssaken har satt sitt preg. - Dette er veldig overraskende, sier Lea. - Mot meg var han alltid snill og høflig, sier en annen kilde, som beskriver Tran som intelligent. Politiet beskriver 25-åringen noe annerledes. - Det som har skjedd viser at denne personen har et sinnelag som ikke er helt vanlig, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen. I går sjekket politiet en rekke tips om hvor den etterlyste Tran kan være.
ETTERLYST: Hieu Hiep Tran er vietnamesisk båtflyktning. Han kom til Norge for rundt ti år siden. Nå er han på flukt fra politiet etter skytedramaet på Baronen og Baronessen i Oslo i helga.