Trine tar selvkritikk for at ikke velgerne ser seirene

Trange tider for Venstre

Klart rødgrønt flertall på januarmålingen til Ipsos.

SMALHANS: Venstre er under sperregrensen, men Trine Skei Grande har tro på at velgerne skal finne tilbake til partiet i løpet av valgkampen.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SMALHANS: Venstre er under sperregrensen, men Trine Skei Grande har tro på at velgerne skal finne tilbake til partiet i løpet av valgkampen.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På Dagbladets januarmåling ender Venstre for første gang siden i fjor sommer under sperregrensa med 3,7 prosent. Partileder Trine Skei Grande synes det er paradoksalt fordi partiet har fått gjennomført mer Venstre-politikk enn på lenge.

Ikke dyktige nok

Tidligere har partiledelsen forklart dårlige målinger med at partiet har et «Frp-problem».

Nå tar Trine selvkritikk på at partiet heller ikke har kommunisert seirene godt nok.

- Vi har ikke vært dyktige nok til å få fram seirene våre, og av og til har vi ikke så mye drahjelp heller, sier Venstre-lederen, som har laget en liste over det hun mener er partiets viktigste seire (se faktaboks).

Venstre mener landet har fått det grønneste statsbudsjettet noensinne. Det tar partiet mye av æren for, men det har gitt særlig positive utslag på meningsmålingene.

Bære ansvaret

Grande tror seieren druknet i bråket om bensinavgifter - selv om avgiftene altså ble stående på nivået som regjeringen opprinnelig foreslo.

- Jeg tror Venstre-folk er lei av alt bråket, som gjør det vanskelig å kommunisere hva vi egentlig har fått til, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer