Trangt og dyrt

Dagbladet var på hybelvisning i et av Oslos mange hybelhus i går ettermiddag. For 3870 kroner blir studentene tilbudt en 15 kvadratmeter stor hybel, med slitne møbler og to dusjer på deling for 13 hybelboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På visningen i Steenstrups gate 1 ble vi møtt av en representant for utleieren. 3870 kroner i måneden for 15 kvadratmeter, men da er alt inkludert, både strøm, oppvarming og vaskerom. Hyblene er møblert. Du kan velge rom med seng eller sovesofa.

Lufting

En rask titt på møblene fortalte at mange har både sittet i sofaene og ligget i sengene. Et garderobeskap sto i hvert rom.

- Det er vindu på hvert rom som du kan åpne. I tillegg er det sju- åtte hull i vinduskarmen, slik at luften slipper inn når minusgradene blir mange om vinteren.

Fellesskap

Dusjen er nederst i gangen. Et lite rom med to dører leder til to enda mindre rom. Der er dusjen. Det er trangt. Her skal 13 hybelboere vaske seg hver morgen. Toalettet er enda mindre.

I hver av de fire etasjene er det et kjøkken som er under oppussing. Grunnen er ifølge eiendomsselskapets representant at det var i veldig dårlig forfatning.

I kjelleren er vaskerommet. Der står nærmere ti vaskemaskiner av forskjellige modeller og årganger oppstilt langs veggen.

Det er støvete i rommet, og ikke noen muligheter for å henge opp klær til tørk.