Trangt om saligheten

- Vår frigjøringsbevegelse skal få menigheter over hele landet, varslet Børre Knudsen før han trengte seg inn i Ludvig Nessas lille Mazda sammen med opprørsprestene i Strandebarm prosti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilen dro rett til Fredrikstad, hvor Børre Knudsen og hans disipler umiddelbart går i gang med å legge planene som skal ta knekken på vranglæren.

For selv om det går mot avskjedssak etter departementets møte med sokneprestene Olav Berg Lyngmo i Kautokeino og Arne Thorsen i Gamvik i går, er det neppe siste gang opprørsprestene lar høre fra seg.

Avskjedssaken vil sannsynligvis bli anket til Høyesterett og dermed ta år i rettsapparatet.

Samtidig vil frigjøringsbevegelsen - som gjerne kaller seg selv - forsøke å danne menigheter over hele landet. Uten å forlate kirken .

Mer interessante

- Vi er nødt til å operere innenfor den norske kirke, på den måten blir vi mer interessante, er Arne Thorsens klare tale.

Allerede nå varsler Børre Knudsen en ny menighet i Oslo til høsten.

- Vi er glade i den norske kirke, og ser mulighet for å omvende den sier Knudsen, som møtte i sin biskopskrage i egenskap av å være sokneprestenes fullmektig.

Sjåfør Ludvig Nessa, som selv har mistet kappe og krage, ble nektet adgang til departementsbygget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer