Trangt på fly

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lange flyturer er helsefarlige, viser det seg. Særlig for mennesker over femti år. Mange timer i samme sittestilling øker faren for at blodpropper dannes i kroppen. I går fortalte en lege i Aftenposten at det selv han trodde var en muskelkrampe, viste seg å være en blodpropp. Han måtte ta blodfortynnende medisin i seks måneder etter at blodproppen var diagnostisert. Det kan sies å være en høy pris for en ferietur med charterfly.

Risikoen er den samme for alle, men høye mennesker plages selvsagt ekstra fordi liten avstand mellom flysetene gjør det vanskeligere for dem å bytte stilling og bevege seg i setet. Plass er et økonomisk spørsmål for flyselskapene. Billigprofilen som preger dagens knallharde konkurranse i luftfarten, gjør det både fristende og økonomisk nødvendig å plassere setene tett. Den logiske konsekvens er selvsagt å tilby ekstra seteplass også på økonomiklasse til en pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer