Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trangt på fødeavdelingene i Oslo

Sprengt kapasitet ved fødeavdelingene i Oslo og Akershus har fått tillitsvalgte til å reagere.

MANGE NYE VERDENSBORGERE: Kapasiteten ved alle fødeavdelingene i Stor-Oslo er sprengt.
Foto: Geir Bølstad/ Dagbladet
MANGE NYE VERDENSBORGERE: Kapasiteten ved alle fødeavdelingene i Stor-Oslo er sprengt. Foto: Geir Bølstad/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er sprengt kapasitet ved alle fødeavdelinger i Stor-Oslo, også ved Akershus universitetssykehus og Bærum sykehus, sier foretakstillitsvalgt Weronica Roksvåg i Den norske jordmorforening til Aftenposten.

- Høy arbeidsbelastning I et brev til ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) uttrykker hun og plasstillitsvalgt Sigrid Aanestad Hagness bekymring for pasientsikkerheten.

Jordmødrene forteller om stadig flere arbeidsoppgaver, og at innføring av nye dataprogrammer i kombinasjon med høye fødselstall er krevende.

- Det har ført til uforsvarlig høy arbeidsbelastning og økt risiko for pasientene, sier Hagness.

Sendes ut av byen Avdelingsleder Kristi Hjelle ved fødeavdelingen på OUS mener at fødselshjelpen i Oslo er god og trygg, men sier at sommerferien er en utfordring for fødeavdelingene, fordi det er den travleste perioden av året.

Da skjer det også at fødende må sendes til andre sykehus. Hun sier at de fleste som blir overført, blir overført mellom Oslo universitetssykehus' to fødesteder på Ullevål og Rikshospitalet.

- Noen ganger er vi nødt til å sende den fødende til andre nærliggende sykehus. Det gjelder særlig Ahus eller Bærum sykehus, sier Hjelle.

Det har også skjedd at kvinner fra Oslo har blitt sendt til Fredrikstad eller Drammen for å føde.

- Men det skjer i svært liten grad, sier avdelingslederen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!