TRAGEDIE: Transen i 50-årene omkom da han ble dyttet foran toget på King's Cross-stasjonen i London. Stasjonen er en av de travleste i verdensbyen. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Reuters
TRAGEDIE: Transen i 50-årene omkom da han ble dyttet foran toget på King's Cross-stasjonen i London. Stasjonen er en av de travleste i verdensbyen. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: ReutersVis mer

Transe dyttet foran t-banen i London

Sto og tullet med kvinnelig bekjent, så ble han dyttet foran toget. Nå er venninna mistenkt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I går døde en mann i 50-årene da han kom under t-banen på King's Cross-stasjonen i London. Dødsfallet skjedde klokka 18.30 lokal tid, midt i rushtida i den engelske hovedstaden.

Flere hundre mennesker ble vitne til dødsfallet, og rushtidstrafikken ble forstyrret på en av de mest travle stasjonene i London.

Passasjerene i toget som kjørte over mannen ble evakuert via neste t-banestopp, og måtte spasere langs skinnegangen for å komme seg ut.

Sto på kanten og «tullet» Først meldte britiske aviser at det var en kvinne som omkom, men nå melder Daily Mail at det er snakk om en mannlig transvestitt, mannen var nemlig iført en kjole da han døde. Politiet tror også at det kan være snakk om et drap, at transen ble dyttet foran toget av en kvinnelig bekjent (34) han sto og snakket med.

- Etter at mannen falt ned på skinnegangen og døde, holdt et vitne fast kvinnen til politiet kom. Basert på vitneforklaringer, kjente de to hverandre, sier en representant fra British Transport Police til nyhetsbyrået AP.

Vitner har sagt til TNTmagazine at transen og den 34 år gamle kvinnen «tullet med hverandre» før transen falt ned på skinnegangen.

- De sto helt på kanten av plattformen og dyttet og dro i hverandre. Plattformen var proppfull, siden det var midt i den verste rushtida, sier en t-banearbeider til avisa.

Politiet studerer video Kvinnen er nå i varetekt, mistenkt for drap. Det er ennå ikke klart hva slags tilknytning de to har til hverandre, transens pårørende er heller ikke varslet, skriver Daily Mail.

- Jeg vil takke passasjerene for deres tålmodighet og forståelse, det samme gjelder ansatte i London Underground som bidro til at evakueringen skjedde i verdige former, sier politiet videre.

Politiet arbeider nå med å få klarhet i alle omstendigheter rundt dødsfallet. De studerer også bilder fra overvåkingskameraer.

- Mange vitner har meldt seg og vi har også film av hendelsen. Vi arbeider nå med å danne oss et fullstendig bilde av hva som skjedde på plattformen i går kveld, sier politiet.