Transeorgasme?

Er det mulig for transseksuelle å få orgasme? Les svaret til Berthold Grünfeld, Doktor Onlines sexolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg er transseksuell og har vurdert å begynne på en kur med kvinnelige kjønnshormoner. Spørsmålet høres kanskje rart ut, men dette er et viktig spørsmål for meg å få svar på:

Vil det være mulig for meg å få orgasme mens jeg går på kvinnelige hormoner?

Svar fra Berthold Grünfeld:

Det vanlige er at menn går på kvinnelige kjønnshormoner som et ledd i behandling for transseksualisme. Denne behandlingen inkluderer også en kjønnsskifteoperasjon.

Personer som blir behandlet på denne måten, pleier ofte å merke at seksualdriften svekkes ganske mye mens de behandles med kvinnelige kjønnshormoner. Det betyr imidlertid ikke at de ikke kan ha et seksualliv med tilhørende orgasme.

Spørsmål og svar om sex og samliv

Spørsmål og svar om sex og samliv er et samarbeid mellom Doktor Online og Dagbladet.no.

  • Har du et spørsmål om seksualitet kan du klikke på denne linken og sende det inn til Doktor Onlines Berthold Grünfeld.

  • Har du et spørsmål om samliv kan du klikke på denne linken, og sende det inn til Doktor Onlines familierådgiver Solveig E. Vennesland.

  • Du kan (og bør) selvsagt være anonym.

  • Utvalgte spørsmål og svar blir gjengitt på Dagbladet.no.

Diskuter, les eller spør om helse hos Doktor Online. Det er massevis av emner å velge blant:

Det typiske er at de ikke er særlig seksuelt aktive i behandlingsfasen, ofte heller ikke før de kommer til behandling fordi de er så forvirret og har store problemer med sin egen seksualitet.

Det er særlig lysten som svekkes, og det kan nok føre til at motivasjonen for sex svekkes, samt at evnen til å få orgasme også reduseres.

Vennlig hilsen

Berthold Grünfeld, professor i psykiatri