KONGRESSKANDIDAT: Misty Snow kan bli den første transkvinnen som får en plass i den amerikanske Kongressen. Foto: AP Photo / Rick Bowmer / NTB scanpix
KONGRESSKANDIDAT: Misty Snow kan bli den første transkvinnen som får en plass i den amerikanske Kongressen. Foto: AP Photo / Rick Bowmer / NTB scanpixVis mer

Transkvinner sikter mot Kongressen i USA

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To transkvinner fra Utah og Colorado er nominert som kandidater til å sitte i den amerikanske Kongressen for Demokratene.

Dersom Misty Snow (30) eller Misty Plowright (33) skulle bli valgt, vil de skrive amerikansk historie. Ingen transpersoner har noen gang sittet i Kongressen.

Snow, en butikkansatt fra Utah, stiller til valg for Representantenes hus, mens Plowright, en militærveteran og tidligere Microsoft-ansatt fra Colorado, forsøker å komme seg inn i Senatet.

I tillegg til å være den første transpersonen fra et av de store partiene som stiller til valg i Senatet, kan Misty Snow også bli den yngste senatoren om hun bli valgt.

– Selv om jeg ikke stiller til valg på bakgrunn av at jeg er transkvinne, har mine erfaringer som transkvinne gitt meg empati til å forstå utfordringene for grupper som føler at den amerikanske drømmen er utenfor rekkevidde. Jeg stiller til valg for å gi en stemme til de stemmeløse, sier hun.

De to kandidatene ble nominert gjennom valg i sine delstater denne uken. De må trolig gjennom tøffe valgkamper ettersom deres republikanske utfordrere leder på meningsmålingene.

Mens Snow er den første transpersonen som stiller som senatorkandidat, er Plowright ikke den første som forsøker seg på Representantenes hus. I 2000 prøvde Karen Kerin fra Vermont å vinne en plass for Republikanerne, men hun tapte klart mot Bernie Sanders.

(NTB)