Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Transport og turisme mot ledighetstopp

Fortsatt bare 2,9 prosent arbeidsledige her i landet. Italia: 42 prosent ledige under 24 år.

 FUKK FART I PLAGET BRANSJE:  Bygg og anlegg er bransjen med høyest registrert arbeidsledighet. Unntaket er Gardermoen, der det er full aktivitet for å få ferdig det nye terminalbygget til 2017. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.
FUKK FART I PLAGET BRANSJE: Bygg og anlegg er bransjen med høyest registrert arbeidsledighet. Unntaket er Gardermoen, der det er full aktivitet for å få ferdig det nye terminalbygget til 2017. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsledigheten holder seg stabil, og var i februar 2,9 prosent, viser ferske tall fra NAV.

- Arbeidsledigheten i februar er noe lavere enn ventet. Vi venter at flere skal være uten jobb utover året, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Summen av helt arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak har ikke endret seg den siste måneden, viser sesongjusterte tall.

I februar var arbeidsledigheten 2,9 prosent, mens den på samme tid i fjor var 2,7 prosent. 77 900 personer helt arbeidsløse personer er registrert ved Nav, noe som er 7 900 flere enn i februar i fjor.

Høyest i Østfold Arbeidsledigheten er høyest i Østfold med 4,1 prosent av arbeidsstyrken, og i Oslo og Aust-Agder med 3,8 prosent.

Lavest arbeidsledighet finner vi i Sogn og Fjordane med 2,1 prosent.

Arbeidsløsheten er høyest innen bygg og anlegg, med 5,8 prosent, og innen reiseliv og transport med 4,9 prosent.

Lavest ledighet er det innen undervisning med 0,8 prosent og i akademiske yrker med 1,0 prosent.

EU: 12 prosent Arbeidsledigheten i Italia er blitt rekordhøye 12,9 prosent, mens den holder seg stabilt høy på 12 prosent i eurosonen.

Italias nye regjering har en stor jobb foran seg når den skal ta tak i landets økonomiske problemer.

Ledighetstallene for januar viser at 12,9 prosent av italienerne står uten jobb, og blant unge under 24 år er tallet hele 42,4 prosent, melder nyhetsbyrået AFP.

Den italienske økonomien har slitt tungt siden 2008, og ledighetsprosenten som ble registrert av Istat i januar, er det høyeste tallet som er målt siden man begynte med månedsregistreringer i 1977.

I de 18 eurolandene som helhet lå ledigheten på 12 prosent i januar, ifølge Eurostat.

Det er samme tall som januar i fjor og viser hvordan landene i valutasamarbeidene sliter med å få ned ledigheten igjen etter år med krise.I EU som helhet lå ledigheten på 10,8 prosent i forrige måned.

(NTB).

Hele Norges coronakart