Transport-streiken fårmest støtte

Transportstreiken, som varte lengst, har større støtte blant folk enn både journaliststreiken og bryggeristreiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall mener at fagforeningene tyr for lett til streik.Et svakt flertall er mot eget tarifftillegg til fagorganiserte.

Dette er noen av resultatene av en meningsmåling Markeds- og Mediainstituttet, MMI, foretok i forrige uke mens alle de tre streikene pågikk.

Støtte fra venstresida

65 prosent av de spurte støtter transportstreiken helt, delvis eller litt. 30 prosent støtter den ikke, fem prosent vet ikke.

Både bryggeristreiken og journaliststreiken får 57 prosents støtte. 21 prosent støtter ikke bryggeristreiken, 22 prosent vet ikke. 29 prosent støtter ikke journaliststreiken. 15 prosent vet ikke.

Det store flertall blant Ap's og SVs velgere støtter streikene og et eget tarifftillegg for fagorganiserte. Særlig Høyres og KrFs velgere er mot både streikene og tarifftillegg, og mener fagforeningene tyr for lett til streik.

Venstres velgere vingler mer. De er mot transportstreiken og tarifftillegg, men støtter journaliststreiken, og svarer «vet ikke» om bryggeristreiken. Også Høyres velgere er uklare om bryggeristreiken.

KrFs velgere er sterkt og klart mot. Alderspensjonistene utmerker seg også ved å være mot de nylig avblåste streikene.

Streiker for lett

56 prosent er helt eller delvis enig i at fagforeningene tyr for lett til streik, mens 34 prosent er helt eller delvis uenig i det.

Målingen ble gjort i landsrepresentativt utvalg på 1003 personer fra tirsdag til fredag i forrige uke. 47 prosent av de spurte er organisert i arbeidstakerorganisasjon, mens 53 prosent er uorganisert.