Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Transportfirma fikk 200 000 kr i bot

ÅLESUND (NTB): Et transportfirma på Sunnmøre har vedtatt en bot på 200 000 kroner for gjentatte brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. I ett tilfelle har en sjåfør arbeidet sammenhengende i 30 timer uten hvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadjutant Olav Aarø ved Sunnmøre politikammer sier til NTB at transportfirmaet har gjort seg skyldig i mange grove overtredelser både når det gjelder daglig kjøretid, døgnhvil, ukehvil, kjøring med skive uten navn og kjøring helt uten skive i vogntog i opptil en måned.

Gammel sak - slapp billig

- Denne saken er fra 1996, og ettersom det har gått så pass lang tid og firmaet i tillegg driver med underskudd, har vi satt boten til 200 000 kroner. Reaksjonen ville under andre omstendigheter blitt betydelig strengere, sier Aarø.

  Firmaets sjåfører har sluppet fra den ulovlige kjøringen med påtaleunnlatelse. Arbeidstilsynet har i denne omgang heller ikke fulgt opp sjåførene og transportselskapet i forhold til arbeidsmiljølovens bestemmelser om overtid.

  - I ettertid har vi samordnet politi, biltilsyn og arbeidstilsyn slik at også brudd på overtidsbestemmelsene vil bli gjennomgått, sier Aarø.

Ukultur

Sunnmøre har stor eksport, spesielt av fisk og møbler, og politiet har derfor satt mye inn på å få ryddige forhold i bransjen.

  Trafikksikkerhetshensyn, konkurransehensyn etter EØS-reglene og hensynet til arbeidstakerne er de tre viktigste årsakene til at politiet vil luke ut ukulturen i bransjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!