Transportforhandlinger i full gang igjen

Forhandlingene mellom partene i transportkonflikten kom i gang igjen i formiddag. Det er sannsynlig at de kommer fram til en avtale som ligner NSB-avtalen, og kan avblåse den snart fire uker lange streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer enn 10 000 streikende sjåfører i rutebuss, turbuss og gods går etter alt å dømme tilbake på jobb i morgen.

Noe resultat av dagens forhandlinger blir neppe offentliggjort før partene har møtt til mekling hos meklingsmann Dag Nafstad. Det er han som må føre og undertegne protokollen når han møter partene klokka 19.00 i kveld.

Aksjonslederen

Klokken 10.00 i dag møttes fulltallige forhandlingsdelegasjon er fra begge sider i NHOs lokaler på Majorstua i Oslo. Partene satt utover dagen og jobbet med krav, tilbud og avtaletekster i en rekke arbeidsgrupper.

Med i Transportarbeiderforbundets forhandlingsdelegasjon var også mannen som har oppfordret til ulovlige aksjoner, Arve Wessel.

Nye aksjoner

Etter at det i går ble innkalt til ny mekling har Wessel og hans anonyme medaksjonister innstilt alle planer om aksjoner. Men Wessel sier at ulovlige aksjoner fortsatt er aktuelt, dersom partene ikke kommer fram til et resultat hans langtransportsjåfører kan akseptere.

Konflikten lå i formiddag svært nær en løsning for bussjåførene. Den avgjørende tikrona, som Transportarbeiderforbundet (NTF) og Rutebilarbeiderforbundet (NRAF) har snakket så mye om, ligger ganske sikkert på bordet. De streikende har hele tiden satt et gjennomsnittlig lønnstillegg på 10 kroner timen som en nedre grense for å mekle igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer