Angrepet på kongressen:

Transportminister går av

Elaine Chao går av i protest mot det voldelige opprøret og stormingen av kongressen.

GÅR AV: Transportminister Elaine Chao varsler i dag at hun går av etter angrepet på kongressen i går. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
GÅR AV: Transportminister Elaine Chao varsler i dag at hun går av etter angrepet på kongressen i går. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs transportminister Elaine Chao går av i protest mot det voldelige opprøret og stormingen av kongressen onsdag. Det melder avisa Washington Post.

Hun vil bli den første til å forlate Trumps kabinett etter angrepet på Kongressen, melder avisa.

- Urovekkende

I et brev til kollegaene i transportdepartementet skriver Chao at hun opplever gårsdagens hendelse i kongressen så forstyrrende at hun ikke kan la det passere.

Transportminister går av

Hun kommenterer også oppsigelsen på Twitter.

- Landet vårt gjennomgikk en traumatisk og fullstendig unngåelig hendelse idet presidentens tilhengere stormet kongressbygningen etter et møte der han talte. På samme måte som jeg er sikker på at er tilfelle for mange av dere, har dette vært dypt urovekkende for meg på en måte jeg ikke kan la passere, skriver Chao.

Chao har vært transportminister gjennom hele Trumps presidentperiode. Hun er gift med Senatets republikanske flertallsleder, Mitch McConnell, som var tidlig ute med å fordømme stormingen,

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Slik foregikk angrepet på kongressen 6.januar. VIDEO: AP Vis mer

- Kan ikke bli

Også Donald Trumps tidligere stabssjef og nåværende spesialutsending til Nord-Irland, Mick Mulvaney, fratrer torsdag sin stilling i administrasjonen, ifølge CNN.

I et intervju med CNBC opplyste Mulvaney at han gikk av under en telefonsamtale med utenriksminister Mike Pompeo onsdag kveld.

- Jeg ringte Mike Pompeo i går kveld for å fortelle ham at jeg sa opp. Jeg kan ikke gjøre det. Jeg kan ikke bli, sa Mulvaney og fortsatte:

- De som velger å bli, og jeg har snakket med noen av dem, velger å bli fordi de er bekymret for at presidenten kan ansette noen verre i jobben, sa han.

Trump pekes i stor grad på som ansvarlig for stormingen og opptøyene og for å ha oppildnet til bråket med sine gjentatte og grunnløse påstander om valgjuks. Bare timer før holdt han også et folkemøte for titusener i Washington, D.C.

KONTORLANDSKAP: En video fra sosiale medier viser de store ødeleggelsene etter at demonstranter stormet Kongressen onsdag 7. januar 2020. Video: Twitter. Foto: Saul Loeb /AFP / NTB Vis mer

Varslet oppsigelse

Flere av presidentens nære medarbeidere har varslet oppsigelser - bare dager før Joe Bidens innsettelse 20. januar.

Assisterende nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Matt Pottinger, er blant dem som skal ha sagt opp sin stilling etter angrepet på Capitol Hill onsdag, ifølge CNN.

Det var liten grunn til å nøle, sier han, ifølge kanalen. Pottinger skal ha trukket seg som en reaksjon på avtroppende president Donald Trumps håndtering av angrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer