FROST: Elben er en av flere tyske elver som har frosset til de siste dagene. Her ved Dresden. Foto: DDP/NORBERT MILLAUER.
FROST: Elben er en av flere tyske elver som har frosset til de siste dagene. Her ved Dresden. Foto: DDP/NORBERT MILLAUER.Vis mer

Transportproblemer i Tyskland

Flere elver tilfrosset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hardt vintervær skaper store vanskeligheter i Tyskland. I deler av landet har det på kort tid kommet opptil 20 centimeter snø, og flere av de store elvene har frosset til.

Dette skaper problemer, fordi elvene er viktige transportårer.

Fredag var en 100 kilometer lang strekning av Elben i det østlige Tyskland dekket av is, og isbrytere måtte settes inn for å få løs innefrosne lektere.

Deler av kanalen fra Elben til Østersjøen ved Lübeck var også tilfrosset, og det samme gjaldt elva Havel og kanalen mellom Havel og elva Oder, opplyste tyske myndigheter. Det ble dessuten meldt om lokale problemer to steder på den tett trafikkerte Rhinen.

Det tyske statsbaneselskapet Deutsche Bahn varslet forsinkelser på en time eller mer i togtrafikken. Delstaten Nordrhein-Westfalen, som ligger vest i landet og er Tysklands mest folkerike, var spesielt hardt rammet.

Motorveien mellom Hamburg og Berlin ble holdt stengt mesteparten av natten til fredag etter at en lastebil havarerte. På motorveien A44 lenger vest veltet en lastebil med 4.000 levende kyllinger, meldte nyhetsbyrået DPA. (NTB)