Transseksuelle Christina (41) tvang mannen (73) til å svømme til han døde

- Det merkeligste jeg har sett, sier politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Transseksuelle Christina Newton-John (41) kan vente seg opptil fem års fengsel etter at hun tvang sin aldrende mann til å svømme til han døde, skriver Cleveland-avisa The Plain Dealer.

- Mannen ble trent til døde. Jeg glad dette er over, det er den merkeligste saken jeg noensinne har etterforsket, erklærer Joseph Stehlik, politisjef i Middlefield utenfor Cleveland, til lokalavisa.

Livredd for vann
41-åringen har innrømmet at hun fysisk hindret sin 73-årige mann James Mason i å komme opp av parets svømmebasseng. Stehlik forteller at han på videoen fra overvåkingskameraene ved bassenget har talt 43 ganger da Newton-John dytter mannen uti igjen; enkelte ganger slepte hun ham rundt etter armene og beina.

Venner av paret forteller at Mason var livredd for vann.

Newton-John ble opprinnelig døpt John Vallandingham, men gjennomgikk kjønnsoperasjon i 1993 og skiftet til sitt nåværende navn, inspirert av popstjernen Olivia Newton-John. De to har vært gift siden 2006.

Uaktsom-tiltale
Årsaken til hendelsen er så langt ikke brakt på det rene, og det er et problem for politiet at det ikke er lyd på videoen. Stehlik forteller imidlertid at han i tida før dødsfallet etterforsket Newton-John for anklager om at hun mishandlet mannen.

Politiet tror saken kunne blitt behandlet som et hjerteattaktilfelle, hadde det ikke vært for overvåkingskameraene.

Nå blir 41-åringen trolig tiltalt for uaktsomt drap, på tross av at påtalemakten gjerne skulle fått igjennom en overlagt-tiltale. Politisjefen tror hun har tilstått for å unngå en rettssak med jury.

- Jeg tror han ble mishandlet i årevis, sier Stehlik, som likevel er tilfreds med uaktsom-tiltalen.