Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Transvestitt åpner for utenlandske prostituerte

Høyesterett har gitt en brasiliansk transvestitt medhold i at han ikke behøver arbeidstillatelse for å jobbe i Norge. Dommen vil gjøre det vanskelig for politiet å stanse strømmen av russiske prostituerte til Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en brasiliansk transvestitt, som for to år siden solgte seksuelle tjenester til menn i Oslo, som nå har fått Høyesteretts velsignelse til å jobbe som prostituert uten å ha arbeidstillatelse.

Mannen ble utvist fra Norge da han ikke kunne vise fram en arbeidstillatelse for å selge sex på gata i hovedstaden. Retten bestemte også at staten kunne inndra 20 000 kroner som han hadde tjent på virksomheten. Ifølge Høyesterett er det regnet som ervervsvirksomhet dersom en utlending selger kroppen sin i Norge. Til det trengs ingen arbeidstillatelse, og dermed tok Lagmannsretten feil da den dømte brasilianeren.

Fritt fram for horetrafikk i nord

Dommen er et slag i ansiktet for de som forsøker å stanse horevirksomheten med russiske prostituerte i flere tettsteder i Nord-Norge.

- Med den ferske dommen kan vi ikke utvise russiske kvinner som driver prostitusjon i Finnmark, sier politiinspektør Arne Hammersmark ved Sør-Varanger politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

- Nå må vi ta bakmenn, eller reagere mot prostituerte som begår andre lovbrudd. Det kan være smugling og ulovlig salg av brennvin og sigaretter, sier Hammersmark. Han understreker at politiet i Kirkenes ikke har fulgt dommen fra lagmannsretten foreløpig, men hadde den blitt stående i Høyesterett ville de brukt den for alt den ville være verdt.