Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Transvestitt-Putin får russiske myndigheter til å se rødt

Har forbudt det lite flatterende bildet.

LITE FLATTERENDE: Plakater som disse har vært i sirkulasjon i en årrekke. Her fra Sotsji-OL i 2014. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB Scanpix
LITE FLATTERENDE: Plakater som disse har vært i sirkulasjon i en årrekke. Her fra Sotsji-OL i 2014. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et manipulert bilde av Russlands president Vladimir Putin som transvestitt er viden spredt - til stor forargelse for myndighetene, som nå har satt det på den føderale lista over forbudt «ekstremistmateriale», skriver The Guardian.

- Plakaten antyder en antatt ikke standard seksuell legning for Den russiske føderasjons president, heter det i forbudet - for øvrig nummer 4071 av 4074 på lista.

Skyteskive

Putin har vært skyteskive for LHBT-aktivister etter at Russland i 2013 innførte en lov som gjør det ulovlig å utsette mindreårige for «homoseksuell propaganda». Forbudet beskriver homofil praksis som «ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner».

Et nettsøk avslører at en rekke ulike bilder av Putin som transvestitt er i omløp, som protest mot 2013-loven. Ifølge avisa Moscow Times kommer forbudet som resultat av en dom i fjor:

En mann ved navn AV Tsvetkov lastet opp transvestittbildet som ett av flere andre, som bl.a. framstilte Putin og statsminister Dmitrij Medvedev i naziuniformer. Domstolen bannlyste et titall bilder fra Tsvetkov, i tillegg til å slette profilen hans på dte sosiale mediet Vkontakte.

Forbudet skulle fjerne Transe-Putin-bildene, men har muligens hatt motsatt virkning; både på Vkontakte og Twitter er en rekke bilder delt de siste dagene.

- Vulgariteter

Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov sier til nyhetsbyrået TASS sier Putin er «temmelig motstandsdyktig overfor disse vulgaritetene».

- Vår lovgivning har, så å si, en viss etikette som beskytter en borgers ærverdighet, inkludert presidentens, sier Peskov.

Tidligere denne uka forsvarte president Putin Kinas sensur av internett.

- Kynisk kvasifrihet på nettet eksisterer ikke lenger noe sted.