Transvestitt saksøker skjønnhetsskole

«Sandy» saksøker nå en sminkeskole i Los Angeles etter at han ble nektet opptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sandy» hevder skolen avslo søknaden hans da den innså at han egentlig er en mann. Søsksmålet skal være det første i sitt slag siden byen vedtok å forby kjønnsdiskriminering i næringslivet i 1979.

- Sandy må ikke fremstå som en mann bare fordi hun er en mann eller han mannlige kjønnsorganer, sier «Sandys» advokat Gloria Allred til nyhetsbyrået Reuters.

Da han søkte om plass på Marinello School of Beauty i forrige måned ble han oppfattet som en kvinne, hevder Allred, som regnes som en meget profilert advokat i millionbyen. Etter å ha gjennomgått en opptaksprøve og betalt 100 dollar i studieavgift fikk «Sandy» beskjed om at det bare var å møte opp når undervisningen begynte.

- Sandy ble veldig glad, dette var drømmen hennes. Men lykken varte ikke lenge, sier Allred.

Bare to timer etter at han ble tatt opp fant nemlig skolen ut at han formelt sett var en mann. Det sto nemlig i passet. Dermed sa skolen nei takk, og begrunnet det med bekymringer over hvilket toalett hun ville benytte på skolen. «Sandy» tilbød seg å bruke det toalettet skolens ledelse valgte, eventuelt å gå på do utenfor skolens område, men skolens ledelse sa nei.

- Jeg har aldri slåss for noe i hele mitt liv, men nå er det på tide for meg å så lå et slag for mine rettigheter. Jeg vil at folk skal se fine ut og jeg ønsker å gjøre folk lykkelige, sier «Sandy» til Reuters.