Trapper ned etter seks timers drama på Torp: - Fikk informasjon om at noe skulle skje på flyplassen

Politiet sperret av alle inn- og utganger og hadde massivt oppbud på flyplassen. De vil fortsatt ikke si hvorfor.

VAKTHOLD: Væpnede politifolk holder vakt ved inngangene og utgangene på Torp. Foto: Geir Eriksen / GFOTO
VAKTHOLD: Væpnede politifolk holder vakt ved inngangene og utgangene på Torp. Foto: Geir Eriksen / GFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har i hele i ettermiddag vært et massivt politioppbud på Sandefjord lufthavn Torp.

Både brannvesen, politi og ambulanse har vært på stedet, og ifølge Sandefjords Blad er det væpnet politi ved alle inngangene og utgangene til flyplassen.

- Fikk informasjon om at noe skulle skje

Dette hadde de helt fra rundt 15-tida, og først klokka 21.00 i kveld forteller politiet at de trapper ned tilstedeværelsen - uten å komme med årsaken til det store oppbudet.

- Politiet har fredag ettermiddag og kveld foretatt så vel taktiske som tekniske undersøkelser etter at det var kommet inn informasjon til politiet om at noe skulle skje på flyplassen, sier politistasjonssjef Brian Jacobsen.

- Det er ikke noe i det etterforskningsarbeid som er utført i løpet av dagen som kan verifisere eller forsterke den informasjon som kom til politiet, sier Jacobsen. Et vitne har vært inne til samtale fredag ettermiddag uten at politiet ønsker å utdype hva som kom fram under disse samtalene.

TILSTEDEVÆRELSE: Et stort antall politifolk, ambulanser og brannbiler rykket ut til Torp lufthavn ved Sandefjord fredag ettermiddag. Sikkerheten var merkbart skjerpet, med væpnet politi som holdt vakt ved alle inn- og utganger.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TILSTEDEVÆRELSE: Et stort antall politifolk, ambulanser og brannbiler rykket ut til Torp lufthavn ved Sandefjord fredag ettermiddag. Sikkerheten var merkbart skjerpet, med væpnet politi som holdt vakt ved alle inn- og utganger.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Han sier det er helt naturlig og i tråd med innarbeidet praksis at Sør-Øst politidistrikt ba om bistand fra nasjonale beredskapsressurser når det er snakk om sikkerhet ved en flyplass. Politiet vil fortsatt være synlig til stede på flyplassen i tiden som kommer

Vitne på tog

- Vi har fått informasjon som gjør at vi har et større nærvær enn vanlig. Etterforskere jobber med å finne ut av den informasjonen og vi blir her så lenge vi må. Det er politi til stede på lufthavna og sikrer den. Detaljene vil jeg ikke gå inn på, sa politistasjonssjef i Sandefjord Brian Jacobsen, til Dagbladet, tidligere i kveld.

Et vitne forteller til Sandefjords Blad at det skal ha vært flere politimenn på togstasjonen på Torp, og at disse skal ha tatt med seg en mann ut av toget 15.12 i ettermiddag.

Dagbladet er kjent med at politiet aksjonerte mot et tog på Torp lufthavn på det tidspunktet, og at en person ble ført ut av toget.

VÆPNET: Politiet har væpnet seg foran inngangene og utgangene på Torp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VÆPNET: Politiet har væpnet seg foran inngangene og utgangene på Torp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Denne personen skal ha vært sentral for informasjonen politiet fikk som utløste det enorme nærværet på flyplassen.

- Den personen ble med fra toget og er i hvert fall et vitne. Jeg vet ikke om vedkommende er pågrepet, men personen ble med politiet. Dette er et vitne vi snakker med nå, men jeg vet ennå ikke hva personen har av informasjon og har fortalt politiet, sier Brian Jacobsen til Dagbladet.

Oslo-politiet bekreftet overfor NRK at de nasjonale bistandsressursene er sendt fra Oslo til å bistå politiet i Sør Øst politidistrikt. De består blant annet av politiets bombegruppe og politihelikopter.

Sparsommelige

- Det er ikke så alvorlig at vi har valgt å stenge. Trafikken går som normalt og folk må bare komme hit.

Politiet er svært sparsommelige med informasjon om hva som skjer. Han sier det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å sjekke ut informasjonen. Alle politifolk i Vestfold er holdt igjen på jobb i dag, og de andre nødetatene er varslet om situasjonen.

TRAFIKK SOM NORMALT: Flytrafikken skal gå som normalt på Torp på tross av politioppbudet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TRAFIKK SOM NORMALT: Flytrafikken skal gå som normalt på Torp på tross av politioppbudet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Det er mange som skulle gått fra jobb nå. Vi holder tilbake ressurser, men jeg kan ikke gå inn på noe tall. Det er ikke helt uvanlig at vi gjør det, sier kommunikasjonsrådgiver i politiet Torgny Alstad til Sandefjords Blad.

Bombegruppa til stede

Heller ikke i en pressemelding klokka 17.05 fortalte politiet om hva som skjer.

- Det er ikke fremsatt noen konkret trussel mot flyplassen. På formiddagen fredag mottok politiet informasjon som har det gjort det nødvendig å gjennomføre forebyggende tiltak ved lufthavnen. Politiet arbeider nå med å verifisere denne informasjonen gjennom vitneavhør, skriver politiet i en pressemelding.

Politiets bombegruppe var også til stede i dag.

- Skarpskyttere

NRK skriver at det er skarpskyttere på taket til parkeringshuset i nærheten.

- Jeg vil ikke kommentere tilstedeværelsen konkret, sier Jacobsen.

Trafikken ser imidlertid ut til å gå som normalt på flyplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer