Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trapper ned leting etter kniven

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Avhøret av drapsiktede Jan Helge Andersen (19) ble ferdig klokka 20.30 i kveld. Andersen hadde da sittet ti timer i avhør. Samtidig som 19-åringen sitter i avhør, trappet politiet i Kristiansand ned letingen etter kniven som ble brukt under drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhøret av Jan Helge Andersen startet klokka 10.30 i formiddag på politihuset i Arendal. Ti timer seinere var avhørene seinere.

Etter det Dagbladet.no får opplyst, ble han bedt om å utdype en rekke detaljer rundt drapshandlingen og bevegelser både før og etter drapene.

Politiet mener Andersen - i tillegg til å ha drept en av jentene - også deltok i sex-overgrepene. Andersen hevder kameraten, Viggo Kristiansen (21), sto bak sex-overgrepene mot småjentene.

- Slik situasjonen er nå - at den siktede ønsker å forklare seg i saken - lar vi han få utdype sine tidligere forklaringer. Det er en rekke detaljer vi ønsker å få vite mer om, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

Politiet i Kristiansand har i helga brukt store ressurser på å finne drapsvåpenet, en kniv. Jan Helge Andersen fortalte i avhør før helga hvor han mener kniven kan være. Kriminalteknikere har finkjemmet en rekke steder, men fremdeles ikke funnet våpenet.

- Vi trapper nå ned letingen etter drapsvåpenet, sier kriminalsjefen.

Politiet mener Viggo Kristiansen eier kniven som ble brukt under drapene.

Kriminalteknikerne har gjort en flere beslag hjemme hos de siktede, i en hule og to bunkere de siktede disponerte. Politiet håper beslagene, sammen med biologiske spor, kan knytte Viggo Kristiansen til drapshandlingen.