Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trapper ned letinga etter ferjepassasjer

Et ensomt fly sirkler nå over området der danskebåten «Queen of Scandinavia» mistet en passasjer i natt. Det er tre meter høye bølger i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en annen passasjer som så mannen falle overbord i to-tida i natt. Sjøredningstjenesten i Gøteborg sendte straks ti handelsfartøyer som befant seg i området for å søke etter mannen. Senere ble fire redningsenheter og et helikopter satt inn i redningsarbeidet.

- Vi har fortsatt ikke funnet noe, og nå har vi bare et fly igjen der ute, sier redningsleder Børje Jacobsson til Dagbladet.no.

Alle overflatefartøyene er nå tatt ut av redningsaksjonen. De kommersielle fartøyene er tilbake i regulær virksomhet, og redningsfartøyene er sendt hjem.

- Det er små muligheter for å finne noen i sjøen nå. Vannet holder knapt 17 grader, men det er kraftig sjø. Selv med flytevest er det vanskelig ikke å få vann i seg, sier Jacobsson.

Området der mannen falt over bord befinner seg rundt sju sjømil fra land.

Ferjeselskapet har varslet de pårørende om hendelsen, og stiller psykolog og psykatier til disposisjon for familien når de ankommer København i dag.

- Etter alt å dømme har ingen andre personer vært involvert i ulykken, sier daglig leder Morten Fure i DFDS Seaways Norge til Dagbladet.no.

Queen of Scandinavia
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media