Trapper ned søk etter tolvåring

Faren omkom, sønnen fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter den savnede tolvåringen Henrik Korstvedt utenfor Rennesøy i Rogaland var torsdag resultatløs. Søket trappes nå ned.

- Det eneste som skjer utover kvelden torsdag er at det blir lett i sjøen med et undervannsfartøy med kamera og lyskastere. Letingen på land er avsluttet for dagen. Om den skal tas opp igjen fredag blir avgjort i løpet av kvelden torsdag, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB.

På fisketur

Den savnede tolvåringens far, 46 år gamle Harald Korstvedt, ble funnet død i sjøen onsdag ettermiddag. De to var på fisketur da faren havnet i sjøen ved ferjekaia ved Mortavika i Rennesøy kommune. Det er uvisst hvordan ulykken skjedde, men det var høye bølger og sterk vind i området der de to fisket.

Onsdag kveld og hele torsdag ble det søkt etter tolvåringen både på land og i sjøen, men uten resultat.

- Det har nå vært lett i 24 timer og vi har ikke lenger stort håp om å finne noen i live i sjøen, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.


Omfattende leting

Det har vært lett etter gutten både med helikopter og båter. I tillegg har rundt 100 frivillige lett på land og langs strendene. Også redningshunder har vært satt inn i letingen.

Det var torsdag røff sjø i leteområdet, men god sikt fra helikopteret, ifølge redningsledelsen.

Politiet fikk melding om funnet av 46-åringen klokken 15.25 onsdag. Han ble da sett i sjøen av en passasjer på ferja som trafikkerer strekningen Arsvågen-Mortavika. En halvtime senere var han hentet opp av vannet.

RESULTATLØS LETEAKSJON: En 46 år gammel mann ble onsdag funnet død i sjøen ved ferjekaia ved Mortavika utenfor Stavanger. Kort tid etter ble det klart at også hans 12 år gamle sønn er savnet etter fisketuren de var på. Foto: Stavanger Aftenblad / SCANPIX
RESULTATLØS LETEAKSJON: En 46 år gammel mann ble onsdag funnet død i sjøen ved ferjekaia ved Mortavika utenfor Stavanger. Kort tid etter ble det klart at også hans 12 år gamle sønn er savnet etter fisketuren de var på. Foto: Stavanger Aftenblad / SCANPIX Vis mer

Mye tyder på at mannen ikke hadde ligget lenge i vannet. Far og sønn gikk hjemmefra ved 13.30-tiden.
(NTB)