Trapper ned søket etter savnede Marie (20)

Søket etter den norske studenten Marie Sæther Østbø i Sedgefield i Sør-Afrika fortsetter med politihunder onsdag, men trappes deretter ned.

SAVNET: Søket etter Marie Sæther Østbø (21) trappes ned etter at sørafrikansk politi onsdag setter inn politihunder i letingen. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Søket etter Marie Sæther Østbø (21) trappes ned etter at sørafrikansk politi onsdag setter inn politihunder i letingen. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lokalt politi opplyser til NRK at det ikke vil bli gjort søk i sjøen tirsdag, men kun en mindre leteaksjon fra land. Onsdag settes politihunder inn i søket, noe som trolig blir det siste søket i letefasen. Tirsdag var det seks dager siden 20-åringen ble meldt savnet fra Myoli Beach.

Politiet opplyser imidlertid at etterforskningen av savnetsaken fortsetter, og at de er interessert i å komme i kontakt med alle som har nyttig informasjon å komme med.

Under et evalueringsmøte av leteaksjonen og etterforskningen av saken tirsdag, vil politiet legge opp løpet for den videre etterforskningen.

Savnetsak

Mandag ble det benyttet et privateid brannhelikopter i søket etter Østbø, men uten at det ble funnet spor av Stavanger-kvinnen. En hundepatrulje og det frivillige politikorpset deltok også i letingen, melder NRK.

Samme dag gikk sørafrikansk politi ut med en offisiell etterlysning av Østbø. Etterlysningen ble delt på sosiale medier og sendt sørafrikansk presse. Det er uklart hvorfor det tok fem dager før politiet gikk ut med etterlysningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer