Trapper opp etterforskning i Levy-saken

Etter nye spor trapper politiet i Washington opp etterforskningen i saken om den forsvunne politiske praktikanten Chandra Levy (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24 år gamle Chandra Levy var en politisk praktikant i Washington da hun forsvant i april i år. Sentralt i etterforskningen står den demokratiske kongressrepresentanten Gary Condit (53), som ble tatt i løgn etter å ha benektet et seksuelt forhold til 24-åringen.

Går framover

Politiet trapper nå opp etterforskningen, og foretar nye intervjuer av beboere i samme bygård som Chandra Levy. Ifølge nyhetsbyrået Ananova skal etterforskningen bevege seg framover.

Tidligere i uka ble Condits leilighet nøye undersøkt for eventuelle spor etter hår, blod eller andre tegn på at noe kriminelt kan ha skjedd. Prøver er sendt til lys- og kjemisk analyse hos FBI. Ifølge Washington Post ble det funnet ørsmå mengder blod i et baderom i Condits hus, men dette skal ikke være undersøkt ennå.

Rykteflom

Washingtons politiske miljø er fra før kjent for å boltre seg i pikante sladderhistorier, og spekulasjonene omkring Levy-gåten skjøt fart etter at National Enquirer i går gjenga ubekreftede meldinger om at Chandra Levy var gravid da hun forsvant. Ifølge avisa skal Levy ha fortalt minst én venninne om den angivelige gravididteten.

I tillegg kunne CNN rapportere at kongressmann Condit også har hatt et forhold til en 18-årig prestedatter. Tidligere har også flyvertinnen Anna Marie Smith påstått å ha hatt et 10 måneders forhold til den gifte politikeren.

- Ingen mistanker

Praktikanten og kongressrepresentanten var fra samme småby, og inntil nå har etterforskningen nærmest utelukkende dreid seg om kongressrepresentanten. Tidligere i uka ble Condits leilighet saumfart i fire timer. Condit skal også ta løgntest og DNA-prøver, men politiet bedyrer fremdeles at de ikke mistenker Condit for noe kriminelt.

solvi.glendrange@dagbladet.no