Trapper opp etterforskningen

Politiet håper stavangerfolk som kommer tilbake fra påskeferie, kan ha gjort observasjoner som kan bidra til å oppklare det brutale ranet og politidrapet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig trapper politiet opp etterforskningen etter påskeferien, og 80 politimenn jobber nå med saken.

- Jo mer vi etterforsker denne saken, jo klarere blir det at dette er en veldig nøye planlagt aksjon, med et nitid forarbeid, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Stavanger-politiet.

Den siste uka har politiet mottatt 1.758 tips og avhørt 550 personer, men på en pressekonferanse mandag oppfordret Andersen nok en gang publikum til å komme med flere tips.

Også personer som har vært bortreist i påskeferien, men som kan ha gjort observasjoner i forkant av ranet, blir oppfordret til å ta kontakt.

- Vi har behov for publikums hjelp til å oppklare ranet. Det er alle observasjonene, som blir inntegnet i et mønster, som vil oppklare saken, sier Andersen.

Kartlegger alt

Politiet vil nå kartlegge ned i minste detalj alle bevegelser i området rundt Domkirkeplassen hvor Norsk Kontantservices lokaler i Norges Bank-bygget ble brutalt ranet i 8-tiden mandag for en uke siden.

- Vi ber alle som har oppholdt seg i dette området etter klokka 5 om å ta kontakt. Det kan hende at også observasjoner de ikke har gjort kan være av interesse for oss, sier Andersen.

På pressekonferansen viste Andersen fram tre kart, over Domkirkeplassen, den antatte fluktruten og stedet hvor tre biler ble funnet brennende etter ranet, med alle sikre vitneobservasjoner tegnet inn.

Politiet vil gjerne ha flere observasjoner av mistenkelige personer i disse områdene fra tiden før ranet.

- Vi ønsker ikke å si noe om hvor lang tid i forveien, men det kan gjerne være observasjoner fra måneder i forkant, sa Andersen.

Er sikre

Politiet er samtidig sikre på at ranerne har oppholdt seg ved Ølberg før ranet.

- Det er ikke sikkert at de har bodd her, men vi er sikre på at dette har vært et oppmarsjområde før ranet, sier Andersen.

Politiet gjennomførte en større aksjon mot dette området langfredag, men vil ikke kommentere eventuelle funn derfra.

- Men vi er fortsatt interessert i informasjon om folk som har oppholdt seg der før og etter ranet, sier politiinspektør Ernst Rossebø.

Foreløpig er bare tre personer pågrepet i saken, i tillegg til at tre personer skal være etterlyst intern i forbindelse med ranet og drapet på Arne Sigve Klungland. Samtidig regner politiet med at det var 8-12 ranere totalt.

- Vi er fortsatt i en situasjon der mange og farlige ranere går løs, fastslår Andersen.

Fortsatt er et ransmiljø i hovedstadsområdet i politiets søkelys.

Utlevering

De tre pågrepne svenskene på 23, 27 og 30 år, ble langfredag begjært utlevert fra Göteborg. I henhold til svensk lov må de siktede fremstilles for fengsling innen fem døgn etter at begjæringen om utlevering kom til svensk påtalemyndighet.

- Foreløpig vet vi ikke når de blir fremstilt, men det blir trolig tirsdag eller onsdag, sier 27-åringens forsvarer Anders Munck til NTB.

De tre nekter ethvert kjennskap til ranet.

Andersen vil på sin side ikke kommentere utleveringsprosessen utover at den pågår.

(NTB)

RANERJAKT: Politiet ber om tips fra alle som har sett noe av interesse.