Trapper opp jakten på salmonella-kilden

Hittil er 22 mennesker smittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Senest i går ble det meldt om to nye tilfeller av salmonella. Folkehelseinstituttet setter nå inn store ressurser i jakten på smittekilden.

Siden dette første tilfellet ble rapportert inn 11. april er ytterligere 21 mennesker nå blitt rammet av bakteriesmitten. Avdelingsdirektør Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet regner med at enda flere vil bli smittet i dagene som kommer.

De som har fått konstatert salmonella-smitte blir nå intervjuet om maten de har spist, samt at det tas prøver av maten. Aavitsland regner med at det vil ta tid før smittekilden blir funnet.

Så lenge ingen konkrete matvarer skiller seg ut som mistenkt smittekilde, oppfordres forbrukerne til å følge generelle hygieneråd om tilberedning av mat, skriver Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

Fem av de smittede kommer fra Telemark, mens det er registrert ett tilfelle i henholdsvis Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Hordaland. De øvrige salmonella-smittede kommer fra Vestfold, Buskerud, Oslo, Hedmark, Oppland, og Akershus.

Det siste tilfellet av salmonella-smitte er en kvinne fra Aust-Agder.

TAR PRØVER:Nasjonalt folkehelseinstitutt tar prøver og intervjuer de som har fått konstatert salmonella i jakten på smittekilden. Foto: Scanpix
TAR PRØVER:Nasjonalt folkehelseinstitutt tar prøver og intervjuer de som har fått konstatert salmonella i jakten på smittekilden. Foto: Scanpix Vis mer