Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trapper opp leteaksjon etter 16-åring

Letemannskaper, helikopter og hunder leter nå etter 16-åringen som er savnet i Hemsedal. Gutten har vært sporløst forsvunnet siden natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle gutten er hjemmehørende i Sandefjord i Vestfold, og var på ferie i Hemsedal i Buskerud da han forsvant i helga. 16-åringen bodde i sentrum av det populære vintersportsstedet under oppholdet.

Sammen med venner

Lørdag kveld deltok unggutten på et arrangement i Hemsedal sentrum sammen med venner. Seinere på kvelden var han sammen med venner ved et leilighetskompleks i Ulsåk omtrent fire kilometer utenfor Hemsedal sentrum.

Klokka 02 om natta bestemte han seg for å gå inn til sentrum av skibygda, trolig for å komme hjem til der han bodde. 16-åringen sa til kameratene sine at han skulle gå inn til sentrum, og siden har ingen sett eller hørt fra unggutten.

Leteaksjon

- Vi fikk de første henvendelsene tidlig i går ettermiddag, og 16-åringen ble formelt meldt savnet av familien i går kveld, opplyste lensmannsbetjent Rune Isaksen ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til Dagbladet.no klokka 07.30 i dag tidlig.

I går lette politiet etter den savnede gutten langs riksveien mellom Ulsåk og Hemsedal sentrum, uten resultat. Fra klokka 09 i dag ble søket trappet betraktelig opp. Politiet får assistanse av omtrent 20 mannskaper fra det lokale Røde Kors, ett helikopter fra Norsk Luftambulanse, samt to hundeekvipasjer.

Letemannskapene konsentrerer i første omgang søket om begge sider av riksveien på strekningen unggutten skulle gå.

Utvider leteområdet


- Vi har foreløpig ikke funnet noen spor etter 16-åringen, og vi planlegger å sette inn flere letemannskaper og utvide søket slik at vi kan gjennomsøke et større geografisk område før det blir for mørkt, sa lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til Dagbladet.no klokka 12 i formiddag.

Ifølge Garborg er leteområdet forholdsvis flatt og greit å lete i lang riksveien, men at det blir mer kupert og uoversiktlig dersom man utvider søkeområdet. Temperaturen ligger på fire til fem minusgrader, mens nattetemperaturen de siste dagene har ligget på omtrent ti minusgrader.

Politiet antar at den savnede 16-åringen ikke er særlig kjent i området. De har ingen holdepunkter for å tro at noe kriminelt har tilstøtt gutten.

Hele Norges coronakart