Trapper opp leteaksjon etter 83-åring

Leteaksjonen etter mannen (83) som har vært savnet i fjellet i Hyllestad i Sogn og Fjordane trappes opp i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 personer fra Røde Kors og Norske redningshunder lette i natt etter en dårlig kledt 82-åring som ikke er kommet hjem fra fjelltur i Hyllestad kommune i Sogn og Fjordane. Når det lysner i 09-tiden skal helikopter settes inn i søket og flere letemannskaper skal opp i Lifjellet der mannen er savnet.

Mannen har ifølge lensmannen i Hyllestad, Egil Husabø, fødselsdag i dag. Han var 82 år da han gikk opp i fjellet, men har nå fylt 83 under dramatiske omstendigheter.

Husabø frykter at 83-åringen kan ha falt ned en av de bratte skrentene i Lifjellet.

- Vi leter i et veldig spesielt område med bratte skrenter og et platå på toppen. Alle vanlige ferdselsveier opp er gjennomsøkt, så han har trolig ikke gått noen av disse. Vi har lett alle støler og løer i området uten resultat, og har heller ikke funnet noen spor i nysnøen som er kommet, forteller lensmannen til Dagbladet.no.

83-åringen er ifølge Husabø svært dårlig kledt.

- Han har tynne klær og dårlige sko. Dette er ikke bra. Turen er krevende i seg selv, særlig for en 83-åring, sier han.

Letemannskapene satte igang aksjonen etter at 82-åringens sønn meldte faren savnet i 20.30-tiden i går kveld. Hunder har vært med i søket.

- Været er fint, men det er et par minusgrader, sier vakthavende redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.no.

Mannen skulle vært tilbake ved mørkets frembrudd og har vært i fjellet siden i går ettermiddag. Han ble sist sett i 13.30-tiden i går, gående på en skogsbilvei oppover mot fjellet.

- Han har visstnok ikke vært i området før, og er ikke så godt kjent, selv om han er fra Hyllestad kommune, opplyser Ben Vikøren.

Værmeldingene varsler om stabilt, kaldt og pent vær.