Trapper opp leteaksjonen i Indonesia

Etter falske meldinger om at flyvraket var funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Indonesiske myndigheter trappet i morges opp letingen etter et savnet passasjerfly med 102 mennesker om bord, etter gårsdagens falske meldinger om at flyvraket var funnet.

Flyet ble meldt savnet mandag, etter at det først hadde sendt ut nødmeldinger. I går formiddag meldte politiet at flyvraket var funnet, og en talsmann for flyselskapet hevdet at det var funnet tolv overlevende. Men det viste seg at disse meldingene var falske. Politiet og andre myndighetsrepresentanter beklaget at de hadde feiltolket informasjon fra en lokal landsby.

Frustrerte pårørende

Indonesisk presse gikk i dag hardt ut og beskyldte myndighetene for å lyve. Fortvilte pårørende uttrykte sinne og frustrasjon, etter at meldingene om overlevende viste seg å være falske.

Etter en dag med forvirrende og motstridende informasjon, gjenopptok redningsmannskapene i morges letingen både fra lufta, til lands og til vanns. Letingen ble konsentrert om de vestlige delene av øya Sulawesi og farvannet utenfor, der flyet befant seg da det mandag forsvant fra radarskjermene.

Letingen er hemmet av fortsatt kraftig regn og dårlig sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer