Trapper opp leteaksjonen i Indonesia

Etter falske meldinger om at flyvraket var funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesiske myndigheter trappet i morges opp letingen etter et savnet passasjerfly med 102 mennesker om bord, etter gårsdagens falske meldinger om at flyvraket var funnet.

Flyet ble meldt savnet mandag, etter at det først hadde sendt ut nødmeldinger. I går formiddag meldte politiet at flyvraket var funnet, og en talsmann for flyselskapet hevdet at det var funnet tolv overlevende. Men det viste seg at disse meldingene var falske. Politiet og andre myndighetsrepresentanter beklaget at de hadde feiltolket informasjon fra en lokal landsby.

Frustrerte pårørende

Indonesisk presse gikk i dag hardt ut og beskyldte myndighetene for å lyve. Fortvilte pårørende uttrykte sinne og frustrasjon, etter at meldingene om overlevende viste seg å være falske.

Etter en dag med forvirrende og motstridende informasjon, gjenopptok redningsmannskapene i morges letingen både fra lufta, til lands og til vanns. Letingen ble konsentrert om de vestlige delene av øya Sulawesi og farvannet utenfor, der flyet befant seg da det mandag forsvant fra radarskjermene.

Letingen er hemmet av fortsatt kraftig regn og dårlig sikt.

Mistet kontakt

Boeing 737-flyet tilhører det indonesiske lavprisselskapet Adam Air. Det var på vei fra Surabaya på Java til Manado på øya Sulawesi mandag ettermiddag da radiokontakten ble brutt.

FORTVILET: Pårørende har fått motstridende meldinger fra myndighetene. Leteaksjonen trappes nå opp. Foto: AP/ SCANPIX
FORTVILET: Pårørende har fått motstridende meldinger fra myndighetene. Leteaksjonen trappes nå opp. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Det hadde 96 passasjerer og et mannskap på seks. Blant passasjerene var elleve barn. Tre av passasjerene var amerikanere, en far og hans to døtre. Alle de andre skal ha vært fra Indonesia.

(NTB)

FEIL STED: Letemannskaper returnerer fra det angivelige funn-stedet. Der fant de ingenting.