Trapper opp søk etter 16-åring

70 nye letemannskaper er satt inn i søket etter gutten som veltet i kano i Gaularvassdraget i Sogn og Fjordane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politi, letemannskaper fra Røde Kors og dykkere har i hele natt lett etter den 16 år gamle kanopadleren som i går kveld veltet og ble dratt inn i den kraftige Fossfossen ved bygda Sande i Gaular kommune.

- Vi har søkt i hele natt, men vi har så langt ikke gjort noen funn, sier politiets operative uteleder i området, Aksel Rødland, til Dagbladet.no.

Trapper opp søk

I morgentimene i dag satte politiet inn ytterligere 70 letemannskaper, flere av dem fra Gaular kommune. I tillegg venter politiet på ti elvepadlere fra Stryn Røde Kors.

Letemennskapene skal i løpet av dagen saumfare elva på begge sider i leteområdet.

- Vi har kalt inn mannskaper fra Røde Kors og Sivilforsvaret. I tillegg har vi satt inn redningsdykkere, kajakker, et helikopter, og redningshunder som kan gjøre søk langs elva, sier operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet leter etter gutten i en 15 kilometer lang strekning i og langs elva.

- Søket er konsentrert om strekningen mellom Fossfossen og Osen bru, der elva munner ut i fjorden, sier Rødland.

Tatt av fossen

Det var like før klokka 21 i går kveld at den savnete 16-åringen padlet nedover Haukevatnet. Av uvisse årsaker gikk kanoen hans rundt, og gutten havnet i vannet. Olav Holsen, som bor like ovenfor Fossfossen, var en av dem som reagerte på lyder fra elva.

- Jeg tok fram kikkerten. Da så jeg den veltede kanoen, og en person som lå i nærheten og plasket, sier han til lokalavisa Firda.

Holsen kjørte til naboen, og sammen satte de ut i båt for å hjelpe. De klarte imidlertid ikke å hindre at gutten ble tatt av den sterke strømmen i elva, og ført utfor Fossfossen, som har et fossefall på 25 til 30 meter.

- Det er ekstrem høy vannføring i elva. Strømmen er sterk, og det er til dels vanskelige leteforhold, sier operativ uteleder Rødland til Dagbladet.no.

16-åringen ble kort tid etter observert like nedenfor fossen. Kanoen hans ble seinere funnet i Haukevatnet.

- Det er siste observasjon av ham, sier Rødland.

Full alarm

Politiet slo full alarm da de ble varslet om ulykken i går, og to helikoptre ble umiddelbart satt inn i søket. I tillegg til politiet deltok også mannskaper fra Røde Kors, samt hunder og redningsdykkere. Innbyggere i Sande-bygda har også engasjert seg sterkt i leteaksjonen etter gutten.

Den savnete gutten er foreløpig ikke identifisert, men politiet bekrefter at de leter etter en 16-åring fra distriktet som er meldt savnet.