Trapper opp søket etter Ann-Helen

Savnet siden april - nå etterforskes forsvinningen som drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trebarnsmor Ann-Helen Karlsen fra Lillesand ble meldt savnet 14. april. Først åtte måneder senere - i september - slo Agder politidistrikt alarm.

Politiet frykter at Ann-Helen Karlsen, av venner og familie kalt Lena, er drept. I dag ble saken kjent i riksmedia, og nå trapper Rogaland politidistrikt opp letingen etter 35-åringen.

- Vi trapper opp søket med politihunder og dykkere i morgen, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø til Dagbladet.no.

- Når hun ikke har gitt livstegn fra seg på så lang tid, tenker vi muligheten for drap, sier Rossebø.

35-åringen ble sist sett i Tananger ved Stavanger natt til søndag 6. mars, og ifølge Agderposten har det heller ikke vært registrert bevegelser på kvinnens mobiltelefonen eller bankkonto siden da.

Politiet kan ikke utelukke at Karlsen har vært ute for en ulykke.

Villedet av tips

Rogaland politidistrikt fikk saken fra Agder politidistrikt for en måned siden. Politiet i Agder var villedet av uriktige tips.

FORSVANT I STAVANGER: I mars i år. I morgen utvides søkene etter Ann-Helen Karlsen (35). Foto: Privat
FORSVANT I STAVANGER: I mars i år. I morgen utvides søkene etter Ann-Helen Karlsen (35). Foto: Privat Vis mer

Tips fra kvinnens bekjentskapskrets gikk på at hun var observert flere ganger i Kristiansand i sommer. Dette førte til at politiet i Agder nedprioritete å etterforske saken, skriver TV 2 Nettavisen. Men nå fastslår politiet at de mest sannsynlig er uriktige.

- Politiet har sjekket om det var noe som kunne underbygge disse ryktene ved å avhøre bekjente og familie, men det er ikke underbygget i så stor grad at det er sannsynlig, sier politiførstebetjent Leif Viken ved Grimstad politistasjon til Nettavisen.

Politiet i Rogaland har fått inn tre tips i dag, men ingen av dem betegnes av Rossebø som spesielt interessante.

Rusproblemer

35-åringen har slitt med rusproblemer og var i Stavanger i forbindelse med et møte med en rusavvenningsklinikk fredag 4. mars, sammen med moren. Senere på dagen fulgte hun moren til toget, mens hun selv ble igjen for å besøke venner. Senere samme ettermiddag var hun innom to hoteller i Stavanger, først SAS Atlantic Hotel og så Victoria Hotel. Så var hun sannsynligvis innom flere utesteder i Stavanger sentrum. Lørdag 5. mars besøkte hun venner i Snødeveien i Tananger. Natt til søndag 6. mars ble Karlsen sett siste gang, ved Shell-stasjonen i Tananger.

Karlsens familie sier til Dagbladet i dag at de føler saken er blitt nedprioritert fordi 35-åringen er rusmisbruker. Lillesand-kvinnen har stukket av også tidligere, det skal ha vært noe av grunnen til at familien ikke meldte henne savnet før etter fem uker.

Lensmann Arvid Omdal ved Lillesand politidistrikt sier til avisa at etterforskningen ideelt sett burde ha blitt satt i gang tidligere, men at saken drøyde fordi Karlsen hadde forsvunnet før.

Politiinspektør Rossebø avviser at saken har vært nedprioritert hos dem og sier til Dagbladet.no at de har gjort det de kan i de fire ukene de har etterforsket den.