Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trase for ny E6 over Svinesund vedtatt

Vestre alternativ med ny bru over Svinesund skal legges til grunn for videre detaljplanlegging og utbygging av E6. Det har miljøvernminister Guro Fjellanger nå vedtatt, og dermed er en omfattende og langvarig utredningsfase kommet til veis ende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har kommet til Miljøverndepartementet for avgjørelse fordi Statens vegvesen i Østfold fremmet innsigelse mot kommunens vedtak av «Kommunedelplan for områdene langs ny E6 i Halden» i 1993.

Kommunen ønsker å bygge videre på dagens grensepassering og videreutvikle Svinesundsplatået som et nasjonalt og regionalt reiselivsprodukt.

Statens vegvesen i Østfold ønsker en ny trase 1,2 km lenger ut i fjorden fordi dette etter deres mening vil gi den beste løsningen i forhold til trafikksikkerhet og framkommelighet. De svenske veimyndighetene anbefaler også denne løsningen.

Begge alternativene er konfliktfylte i forhold til kulturminner.

Det vestre alternativet vil berøre et område med flere steinalderbosettinger, mens kommunens alternativ vil være i sterk konflikt med de nasjonale kulturminneverdiene knyttet til miljøet omkring dagens bru.

(NTB)