Ceuta

- Traumatisk

Tusenvis av mennesker fra Marokko har de siste dagene tatt seg til den spanske enklaven Ceuta, som ligger på kysten av Nord-Afrika. En soldat fra Guardia Civil reddet et spedbarn fra vannet.

REDDET: Juan Francisco ved den spanske sivilgarden reddet et spedbarn opp fra vannet i Ceuta. Foto: Guardia Civil via AP / NTB
REDDET: Juan Francisco ved den spanske sivilgarden reddet et spedbarn opp fra vannet i Ceuta. Foto: Guardia Civil via AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tok babyen, han var frossen, kald, og beveget seg ikke noe særlig, sa Juan Francisco ifølge El Mundo.

Han forklarte at moren bar barnet på ryggen, som mange andre også gjør.

- Det var litt traumatisk, sa han.

Han erkjente overfor avisa El Pais at han ikke visste om barnet var i live da han reddet gutten fra vannet. Kilder forteller til avisa at barnet har overlevd og er i sikkerhet.

Migrantkrise

Ceuta og Melilla, to spanske territorier i Nord-Afrika, blir brukt som et springbrett til Europa av flere hundre migranter og flyktninger, som hvert år risikerer livet for å ta seg forbi sperringene som utgjør grensen. Et så stort antall som det blir meldt om denne uka, er svært uvanlig.

Onsdag forsøkte hundrevis å komme seg forbi den skjerpede sikkerheten i Ceuta. Rundt to tredjedeler av de 8000 som har klart å komme seg til den spanske enklaven denne uka, har blitt utvist av spanske myndigheter, ifølge Reuters.

Den internasjonale Røde Kors og Røde Halvmåne-føderasjonen (IFRC) opplyste onsdag at minst 1500 av de 8000 er barn og tenåringer.

Guardia Civil har delt bildet av Francisco som redder spedbarnet, og skriver på sosiale medier at deres folk har reddet livene til dusinvis av mindreårige som ankom Ceuta med sine familier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer