Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Travel 17.mai-natt for politiet

Det har bokstavelig talt vært fulle celler hos politiet mange steder i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo beskriver politiet natta som «litt mer travel enn normalt». Det var en knivstikking i Storgata, men offeret, en 28 år gammel mann, ble ikke alvorlig skadd.

Politiet fikk en del klager på støy fra russ, men de samlet seg etter hvert i Sørkedalen. Klokka 01.30 måtte politiet imidlertid sende russen av gårde derfra, fordi det var for dårlig framkommelighet for utrykningskjøretøyer.

- Vi brukte 10 minutter på å kjøre én kilometer, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt.

Russen havnet så på Tryvann, selv om de opprinnelig ble nektet å holde den tradisjonelle 16. mai-festen der.

Tre russ måtte behandles for lettere skader etter en russebil kjørte av veien på vei opp til Tryvann. Sjåføren er mistenkt for promillekjøring.

GHB

Ved 2-tida i natt ble tre personer sendt til sykehus etter at de skal ha fått i seg en overdose av det narkotiske stoffet GHB under en fest på utestedet Rockefeller. To av dem fikk behandling på legevakta. Den tredje er innlagt på Ullevål universitetssykehus. Ifølge sykehuset sto det bra til med vedkommende lørdag formiddag.

- Flere personer ble bortvist fra Rockefeller etter dette. Vi ga også beskjed om at klubben ville bli stengt hvis vi måtte rykke ut dit flere ganger. Men alt i alt var dette en normal lørdagsnatt i Oslo, hvis man ser bort fra russen, sier operasjonsleder Harald Skjelbred i Oslo politidistrikt til NTB.

Full fyllearrest

I Troms politidistrikt ble arresten fylt opp av berusede personer, i alt 14 stykker måtte tilbringe de første timene av nasjonaldagen i arresten.

I andre distrikter, som Romerike, Søndre Buskerud, Rogaland, Hordaland og Sør-Trøndelag, ble natta beskrevet som mer travel enn en vanlig natt til lørdag, men uten de store hendelsene. I Agder, Asker og Bærum og Østfold hadde de heller ikke hatt noen spesielle episoder. I Vestfold synes de natta hadde vært roligere enn normalt.

I Salten politidistrikt hadde de lite negativt å si om russen.

- De har vært så snille her at vi knapt har ant at de eksisterer, sier en fornøyd operasjonsleder Alf-Magne Johansen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media