Travel helg for politiet

Det har vært ei travel helg for mange av landets politikamre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Fredrikstad ble hele 14 personer innbrakt av politiet på grunn av slåsskamper og fyllebråk lørdag og søndag. Også i Møre og Romsdal har den første sommerhelga vært travel for politiet: I Kristiansund og Molde ble det rapportert flere slåsskamper enn normalt, og badestrender i Molde var dekket av knuste flasker da små barn ankom for å bade søndag.

- Det virker som om folk blir mer aggressive når det blir varmt, mener politiførstebetjent Kåre Hals ved Nordmøre politidistrikt.

Nord i landet har Hammerfest politistasjon hatt ei travel helg. Umotivert vold, flere tilfeller av promillekjøring og naboklager på grunn av bråk og høy musikk er noen av meldingene.

I Sør-Trøndelag har politiet fått over 100 flere loggmeldinger enn normalt i løpet av helga. Hele 94 ordensforstyrrelser ble registrert, og 53 personer var innom arresten.

- Det blir alltid en del knuffing når mange mennesker trekker utendørs, men det meste skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Jon Eivind Schefte.

Jourhavende Øyvind Holst i Oslo politidistrikt rapporterer om ei ekstra hektisk helg i hovedstaden:

- Ja, det merkes at vi har hatt den første ordentlige vårhelgen. Flere folk har gått på byen, og det har blitt litt mer bråk enn vanlig, sier Holst.