Travel natt for NATO

Nattens NATO-angrep mot Jugoslavia skal ha vært de mest intense hittil i konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATO bombet i hele Kosovo og Serbia seint i går kveld. De traff blant annet hovedkvarteret til Jugoslavias luftvåpen og luftvern.

- Dette var den travleste natten, sa en NATO-tjenestemann.

Klart vær

Dårlig vær har inntil nå hindret NATO-flyene som har angrepet mål i Jugoslavia. Men i natt til mandag ble været bedre og NATO-fly kunne dermed gå til direkte angrep på serbiske stridsvogner og væpnede styrker som tvinger flere tusener kosovoalbanere på flukt.

Kraftige eksplosjoner

I Beograd begynte luftvernsirenene å ule på nytt før midnatt, og kort etter ble det hørt kraftige eksplosjoner i nærheten av den internasjonale flyplassen. Skadene er visstnok ikke store, og en rakett skal ha bommet på terminalbygningen med 800 meter.

I firetida ble hovedkvarteret til luftvåpenet og luftvernet i de nordlige utkantene av Beograd bombet.

Det klare været i natt gjorde luftangrepene lettere enn i de siste dagene.

Pristina utsatt

I Pristina ble det hørt nærmere 30 kraftige eksplosjoner, og det ble meldt om en større brann sør i byen. Et oljelager og flybasen Slatina er blant målene som skal være truffet.

Krever FN-møte

I går kveld ba Jugoslavia om et øyeblikkelig møte i FNs sikkerhetsråd for å stanse NATO-angrepet og stanse angivelig vestlig støtte til «terroristene» i den kosovoalbanske geriljaen UCK.

Det ble også meldt at en første kontingent med frivillige russiske soldater var kommet til Beograd for å settes inn mot eventuelle NATO-styrker. De russiske frivillige er rekruttert utenfor normale militære kanaler. Det ble ikke opplyst hvor mange de var.

Tornado-fly

For første gang under angrepene mot Jugoslavia deltok fly av typen Tornado fra flybasen i RAF Brüggen i Tyskland i angrepet. (NTB-Reuters-DPA)

VEDVARENDE BOMBING:</B> Flammene slår opp fra et varmekraftverk i Beograd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer