Travel natt for politiet: - Mye vold

Politiet rapporterer om mye slåssing landet rundt natt til søndag.

TRAVEL NATT: Flere politidistrikt rundt om i landet melder om en travel natt. Foto: NTB
TRAVEL NATT: Flere politidistrikt rundt om i landet melder om en travel natt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tre uker siden Norge åpnet igjen etter 562 dager med restriksjoner. For politiet er det tydelig at mange nordmenn har lengtet etter en normal hverdag med dansing og mingling på byen.

- Det er veldig mye folk ute og lange køer på alle utesteder. Det har vært en del meldinger om aggressiv og ufin oppførsel mot dørvakter og vektere, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Cathrine Sylju, til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Vi har også rykket ut til flere slagsmål. Den mest alvorlige hendelsen oppsto i Holbergs gate, der en mann i 40-åra ble slått bevisstløs. Vedkommende er fraktet til Ullevål sykehus med ukjent skadeomfang, og to personer er pågrepet.

Men det er ikke bare i hovedstaden politiet har hatt det travelt - en rekke politidistrikt melder nemlig om mange henvendelser i forbindelse med slåsskamper, festbråk og forstyrrelse av nattero.

ADVARER: Helsedirektør Bjørn Guldvog minner om at pandemien ikke er over, og at noen fremdeles er mindre beskyttet. Vis mer

Angrep politiet

Sør-Vest politidistrikt mottok melding om at en mann som bar gassvåpen på innsida av jakka ved et utested på Stord.

- Mannen skal ha vist fram våpenet på utestedet, noe som skapte frykt blant personene i nærheten. Det var ansatte på utestedet som varslet oss, og vi fikk raskt pågrepet mannen, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen til Dagbladet.

Mannen, som er for beruset til å avhøres i kveld, blir anmeldt for brudd på våpenloven og trusler med skytevåpen.

Operasjonssentralen i Sør-Vest fikk også melding om at en mann hadde stanset og stjålet en taxi.

- Politiet rykket ut til stedet. Mistenkte (26 år) gikk til angrep på politiet og det ble brukt pepperspray for å få kontroll på ham. Mistenkte ble pågrepet og innsatt i arrest, skriver politiet på Twitter.

- Mye vold

I Trøndelag har politiet hatt 139 oppdrag, hvorav flere har sammenheng med fest og fyll.

- Vi merker at samfunnet har åpnet igjen. Det har vært fire slagsmål og mye utelivsproblematikk, forteller operasjonsleder Øystein Sagen til Dagbladet.

Slagsmålene har oppstått utenfor utesteder og i gatene i Trondheim. Det er foreløpig ikke meldt om personskade i forbindelse med slåsskampene.

Også Sør-Øst politidistrikt har hatt nok å holde fingrene i natt til søndag.

- Det har vært fullt trøkk og mye vold. Det er registrert omtrent 20 bortvisninger, samtidig som ni personer er innsatt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Ottar Steinstø til Dagbladet.

Bare i Horten har det vært to voldshendelser. I 02-tida ble en tenåring slått ned av 3-4 menn. I samme tidsrom ble en annen mann slått ned av en gjeng på 4-5 personer. I Sande har politiet pågrepet to personer etter en voldsepisode på en privat adresse.

- Det er merkbart mer enn det siste året, sier Steinstø.

FEST HELE NATTA: Petter Stordalen kommer ikke til å prioritere søvnen dagen landet åpner. Video: Marie Røssland. Reporter: Stian Drake. Vis mer

- Som før pandemien

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Remi Johansen, forteller også om en hektisk vakt.

- Det siste halvannet året har helgene vært litt roligere, men nå merker vi at det er samme trykk som før pandemien, forteller han.

I Innlandet og Troms har det imidlertid vært noe roligere.

- Vi har hatt en normal natt. Det har vært noen oppdrag her og der, men ikke noe utenom det vanlige, sier operasjonsleder Arne Borevik til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer