Travhest løpsk i Tønsberg sentrum

Rømte fra Jarslberg travbane med sulky, vill ferd gjennom Slottsfjelltunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med hesteeier og politiet halsende etter galopperte i kveld en konkurransehest ut av travbanen på Jarslberg i rasende fart.

- Vi fikk kontinuerlige meldinger på nødtelefonen fra stadig nye bilister som så ferden til travhesten. Fra Jarlsberg løp den ut på riksveien, gjennom hele Slottsfjelltunnelen, videre gjennom Tønsberg sentrum og ut på Nøtterøy. Det foregikk i en enorm hastighet, forteller operasjonsleder Thorbjørn Nilsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Ikke før hesten hadde lagt ytterligere halvannen kilomter bak seg ute på Nøtterøy, fikk hesteeier, politiet og brannvesenet stanset og roet ned dyret.

Ti intense minutter

Bilister i store deler av Tønsberg fikk dermed se en ustabil, veltrent hest med en tom vogn hengende bak seg styrte forbi seg på riksveien i kveld.

Politiet fikk melding om galoppdramaet klokka 20.15, og situasjonen var avklart rundt ti minutter senere.

- Da den raste gjennom sentrum, smelte den borti en bil med sulkyen, men etter det jeg har forstått, skal det for øvrig ha gått bra både med hesten og med folk som var i nærheten. Jeg kjenner ikke til hvordan den til slutt ble stoppet, opplyser Nilsen.

- Ikke det rette løpshodet

Travhest løpsk i Tønsberg sentrum

Etter det Dagbladet.no forstår så var det den, for travinteresserte, kjente hesten «Cosy Match» som sto for den hasardiøse sprinten gjennom vestfoldbyen.

Folk som fulgte kveldens løp på Jarlsberg travbane forteller at treneren til hesten trolig varmet opp dyret, selv sittende i sulkyen. Så gikk «Cosy Match» altså amok, men ingen skal ha blitt skadet da hesten kom over på publikumssiden og rømte ut og via rundkjøringa ved banen.

Litt senere skulle den ha konkurrert i løp nummer åtte.

«Det er kapasitet i denne hoppa, men hun har ikke det rette løpshodet ennå,» uttalte travkusk Asbjørn Tengsareid om «Cosy Match» til Bjerke.no i forbindelse med et løp i mars i år.

- En del bilister fikk nok en opplevelse i kveld de sent vil glemme, konstaterer operasjonslederen i politiet.

<B>STRØKET:</B> Rikstoto forteller på nøkternt vis at Cosy Match (nederst) ble diskvalifisert fra dagens løp på Jarlsberg. Så ramponerte hesten blant annet en bil i Tønsberg.