Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Travkjendis arrestert

OSLO/LARVIK (Dagbladet): Travkjendis Atle Hamre (39) fra Sandefjord blir i dag framstilt for varetektsfengsling, siktet for utpressing. Politiet mener at Hamre siden begynnelsen av 90-tallet har presset en skipsreder i Sandefjord, en av Norges rikeste menn, for rundt 30 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også en nær slektning av travtreneren og en 41-årig jugoslav er pågrepet og siktet for utpressing.

- Siktelsen gjelder utpressing. Det er truet med både legemsbeskadigelse og bortføring, sier politimester Svein W. Løsnæs til Dagbladet. Ifølge Løsnæs skal det bare ha blitt framsatt trusler, skipsrederen skal ikke ha blitt utsatt for vold eller bortføring.

Politimesteren i Larvik vil ikke bekrefte Dagbladets opplysninger om at det dreier seg om utpressing for 30 millioner kroner.

- Jeg kan si at det er utbetalt flere millioner kroner over flere år, sier Løsnæs.

Pågrepet hjemme

Atle Hamre ble pågrepet i sin bolig i Sandefjord i morgentimene i går. Samtidig ble en nær slektning av den kjente treneren, en 35 år gammel mann, pågrepet i Larvik. I Stockholm arresterte svensk politi en 41 år gammel jugoslav som nå blir begjært utlevert til Norge.

Politiaksjonen var nøye planlagt, og involverte tjenestemenn fra Kripos, Økokrim, Larvik politidistrikt, Sandefjord politidistrikt og Stockholm-politiet. Også Tollvesenet og Fylkesskattesjefen i Vestfold har deltatt i etterforskningen, som har pågått siden mars.

Truet med bortføring

Skipsrederen fra Sandefjord anmeldte utpressingen i mars. Han forklarte at utpressingen hadde pågått fra tidlig på 90-tallet og fram til nå.

En rekke bankremisser på millionbeløp skal ha blitt skrevet ut, flere i Atle Hamres navn. Politiet mener at det er Atle Hamre og de to andre siktede som har fått hånd om pengene, noe Atle Hamre benekter i politiavhør.

Den nære slektningen av Atle Hamre skal være siktet fordi han skal ha hevet noen av bankremissene, men hans rolle i saken er foreløpig veldig uklar.

I anmeldelsen har ikke skipsrederen utpekt hvem som står bak utpressingen. Etter det Dagbladet erfarer, skal ikke skipsrederen ha gitt uttrykk for noen som helst mistanke mot Atle Hamre. Det er uklart hvorfor skipsrederen ikke har anmeldt saken tidligere.

- Det er innlevert anmeldelse fra fornærmede i saken, men anmeldelsen er ikke rettet mot konkrete personer, sier politimester Svein W. Løsnæs.

Men politiet mener etter to måneders etterforskning at travtrener Atle Hamre er hovedmannen i saken.

Kjenner hverandre

Hamre og skipsrederen var fram til i 1992 nære samarbeidspartnere innen travsporten, da skipsrederen drev et stutteri. Men skipsrederen brøt samarbeidet, og politiet har mistanke om at pengekrangel kan være bakgrunnen for det de mener er utpressing.

I formiddag avgjør etterforskningsledelsen om både Atle Hamre og den nære slektningen skal framstilles for varetektsfengsling. I går kveld lå det an til at bare Atle Hamre ville bli begjært varetektsfengslet.

- For vår klient kom det som et sjokk at han ble pågrepet. Han er helt uforstående til anklagene, og erkjenner ingen ting, sier advokat Morten Kjensli. Han forsvarer Hamre sammen med advokatkollega Tor Kjærvik.

Kjensli ønsker ikke å kommentere innholdet i siktelsen mot sin klient.

- Det har jeg ingen kommentarer til, sier Kjensli.

Kjensli bekrefter at hans klient satt i politiavhør i hele går.

Politiet vil ikke si noe om hva slags rolle jugoslaven som ble pågrepet i Stockholm skal ha i saken. Men politimesteren i Larvik sier til Dagbladet at politiet nå mener å ha pågrepet de mest sentrale personene i saken.

Skipsrederen som hevder han er utsatt for utpressing, var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

PÅGREPET: Travtrener Atle Hamre ble pågrepet i sitt hjem i går, og framstilles for varetektsfengsling i dag.